Curs 2020/21

El Pla Educatiu d’Entorn de Sant Pere de Ribes ofereix tallers diversificats per a alumnes de 5è i 6è de primària

L’objectiu d’aquesta activitat ha estat promoure la igualtat d’oportunitats en el lleure educatiu per a infants de les tres escoles de les Roquetes

El Pla Educatiu d’Entorn de Sant Pere de Ribes ofereix tallers diversificats per a alumnes de 5è i 6è de primària. Ajt Sant Pere de Ribes

El Pla Educatiu d’Entorn de Sant Pere de Ribes ofereix tallers diversificats per a alumnes de 5è i 6è de primària. Ajt Sant Pere de Ribes

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Pla Educatiu d’Entorn ha realitzat un total de 5 tallers diversificats del 7 al 18 de juny, sota el nom Un laboratori d’experiències. Aquests tallers han estat adreçats als i les alumnes de 5è i 6è de primària de les tres escoles de les Roquetes, de 15h a 17h, coincidint amb l’horari de jornada continuada de les escoles.

L’objectiu d’aquestes activitats ha estat oferir igualtat d’oportunitats en el lleure educatiu a tots els infants de les Roquetes, amb la finalitat que puguin gaudir de tot un conjunt d’activitats variades per aquesta franja d’edat. Paral·lelament, s’ha donat suport a la tasca que es fa dins de l’escola respecte de l’aprenentatge del català i de l’anglès per mitjà de la realització d’activitats dinàmiques i creatives, on les úniques llengües de conversa i treball han estat l’anglès i el català.

Al llarg de dues setmanes, els nois i les noies de les Roquetes han pogut experimentar, en horari extraescolar, dels següents tallers amb temàtiques artístiques i tecnològiques: robòtica,  programació Scratch, teatre musical, teatre social i Bodypercussion. Cada taller s’ha desenvolupat en un total de dues sessions, de dues hores de durada cadascuna i totalment gratuïtes.

Corregir desigualtats i afavorir l’equitat i l’esperit inclusiu de l’alumnat

Els tallers han contribuït a corregir desigualtats i a afavorir l'equitat i l’esperit inclusiu de tot l'alumnat a través de l’experimentació de noves activitats que puguin despertar nous interessos d’aprenentatge, ja sigui en l’àmbit més artístic o en el més tecnològic. També s’han treballant altres aspectes com la socialització, les dinàmiques de grup i la companyonia.

Aquesta experiència ha esta possible gràcies al finançament del Fons Social Europeu i de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, en el marc de la Mesura 7 del PMOE (Pla de Millora d’Oportunitats Educatives) del Pla Educatiu d’Entorn de les Roquetes, impulsat per la Generalitat de Catalunya.

El Pla Educatiu d’Entorn de les Roquetes és un projecte que pretén, com a objectiu primordial, enfortir la xarxa social d’aquest nucli de població, oferint una resposta integrada i comunitària a les necessitats educatives de l’alumnat més enllà de l’àmbit acadèmic. És una proposta promoguda i organitzada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, conjuntament amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local