Consorci Sanitari

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf garanteix l'aplicació de la llei de l'eutanàsia als seus centres

Els hospitals d'ordes religiosos no pensen complir la llei que ha entrat en vigor aquest divendres

Els ordres religioses que gestionen diversos hospitals a tot l'Estat han assegurat en un comunicat que no compliran la llei de l'eutanàsia que ha entrat en vigor aquest divendres, entre elles, l'ordre de Sant Camil, que és una dels signants del manifest que defensa que no faran res per accelerar la mort de cap pacient, encara que aquest ho demani expressament. Malgrat el seu pronunciament públic, l'hospital d'aguts del Garraf està gestionat pel Consorci Sanitari de l'Alt Penedès i Garraf, que garanteix que sí que complirà la llei de l'eutanàsia, com han fet amb altres lleis que compten amb el rebuig de l'ordre religiosa, com la de l'avortament. Actuament, l'hospital de Sant Camil és un hospital 100% públic, més enllà dels acords sobre l' espai amb aquesta Ordre Religiosa.

El manifest que signa la Conferència Espanyola de Religiosos, la Federació Lars, els Hospitals Catòlics de Madrid i els ordes religiosos de Sant Joan de Déu i els Camils assegura que "accelerar la mort, ja sigui per acció o per omissió de tractaments i cures degudes a qualsevol persona al final de la seva vida o en situació de greu discapacitat, ens sembla un dany irreparable que no estem disposats a infringir a ningú. Facilitar una acció suïcida o una actuació homicida, encara que aquesta actuació sigui sol·licitada i acceptada pel mateix interessat, és un error, perquè suposa un menyspreu a la dignitat humana, ja que suprimeix la persona a mans d'altres persones." Tot i que reconeixen que al final de la vida s'ha de respectar la voluntat del pacient, sostenen no l'ajudaran a morir.

Els hospitals de les ordes religiosos que han signat aquest manifest defensen que ofereixen als malalts terminals la seva "hospitalitat, capacitat d'acompanyament i cures (...) sense pretendre allargar-los la vida, però tampoc escurçar-la irresponsablement".

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!