LGTBIfòbia

Una xerrada sobre la coeducació per prevenir conductes homòfobes tanca l'Orgull LGTBIQ+ a Sant Pere de Ribes

La programació ha ofert, entre d’altres, un conta-contes amb perspectiva LGTBIQ+ i una exposició sobre la realitat del col·lectiu a les residències de persones grans

Una xerrada sobre la coeducació per prevenir conductes homòfobes tanca l'Orgull LGTBIQ+ a Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Una xerrada sobre la coeducació per prevenir conductes homòfobes tanca l'Orgull LGTBIQ+ a Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Una xerrada sobre la importància i beneficis de la coeducació en el desenvolupament dels infants i joves com a mesura de prevenció de conductes homòfobes, la marginació social de les persones LGTBIQ+ i de les seves famílies a les escoles ha posat punt i final als actes programats enguany al municipi amb motiu del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBIQ+, que se celebra el 28 de juny. La conferència, a càrrec del vicepresident de l’Associació de Famílies LGTBI, Vicenç Borràs, ha tingut lloc aquest divendres, 2 de juliol, al Centre Cultural El Local de Ribes.

En la seva intervenció, Borràs ha parlat del Programa PEER (Programa Educatiu Escoles Rainbow), que proporciona a les escoles les eines necessàries per potenciar la integració de la diversitat afectivo-sexual i familiar, i l’acceptació normalitzada de tot tipus de diversitat, aportant estratègies per combatre, de fons i des de la coeducació, futures actituds de discriminació de gènere, amb la finalitat d’aconseguir una societat més igualitària i més justa.

Amb motiu del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBIQ+, s’han convocat altres actes, com una sessió de conta-contes a la Biblioteca Manuel de Pedrolo, amb la presentació de 4 contes amb perspectiva LGTBIQ+. També s’ha exposat la mostra Vull ser qui sóc, al Centre Cívic L’Espai de les Roquetes, a través del qual es donava a conèixer la realitat del col·lectiu a les residències de persones grans.

Més de 300 establiments adherits a la campanya Comerços amb Orgull

L’entitat El Punt R ha organitzat la campanya Comerços amb Orgull, a la qual s’hi ha adherit més de 300 establiments comercials del municipi que han donat suport a uns espais segurs i de respecte a les persones LGTBIQ+. Aquesta ha estat una de les activitats d’aquesta entitat, entre les quals hi ha la campanya nacional Cims pels drets LGTBIQ+, que a Sant Pere de Ribes s’ha traduït en una caminada popular al cim del Montgròs amb penjada de la bandera del color de l’arc de Sant Martí i lectura del manifest proposat per la xarxa SAI que s’ha convocat conjuntament amb l’Espai Jove de les Roquetes.

Des de l’Ajuntament s’ha donat suport a altres activitats organitzades per El Punt R, com la pintada de dos bancs amb la bandera dels colors de l’arc de Sant Martí, a Ribes i les Roquetes, amb la col·laboració del CEIP Les Roquetes i el CEIP La Riera. D’aquesta manera, s’ha transformat l’espai urbà, reivindicant els drets del col·lectiu com a símbol de la lluita per la igualtat, la llibertat, la dignitat i el respecte.

Finalment, s’han instal·lat dues carpes liles-LGTBIQ+, una a les Roquetes i l’altra a Ribes, aprofitant les festes majors de Sant Joan i de Sant Pere com a punts de referència del Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBIQ+. Des d’aquests punts, s’han desenvolupat accions per conèixer les icones LGTBIQ+, s’han lliurat polseres irisades amb la inscripció Sant Pere de Ribes lliure de LGTIFÒBIES i s’han convocat tallers de sensibilització. Finalment, s’ha presentat el llibre LGTBI claus bàsiques, a càrrec de Cristian Carrer, un dels seus autors. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!