Alerta sanitària

Sitges engega una campanya sobre la Covid-19 adreçada al col·lectiu jove

La campanya incideix en la importància de vacunar-se i mantenir les mesures de seguretat com l’ús de la mascareta

Davant la situació epidemiològica de les darreres setmanes, l’Ajuntament de Sitges ha tornat a activar una campanya de conscienciació adreçada al col·lectiu de gent jove per prevenir i contenir la Covid-19 aquest estiu. La iniciativa segueix la línia de la proposta realitzada l’any passat que va tenir molt bona acollida i que enguany es publicarà a les dues xarxes socials més utilitzades pel jovent. Els missatges es difondran a Instagram per a joves d’entre 18 i 35 anys, i a TikTok per arribar al públic de 13 a 17 anys. Els contingut d’interacció de la campanya és directe i insisteix en la importància de mantenir les mesures de seguretat com l’ús de la mascareta, la responsabilitat i la importància de vacunar-se.

La regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, explica que “no podem abaixar la guàrdia i el fet que els joves hagin estat els darrers en vacunar-se, ha fet que siguin ara mateix un dels col·lectius més vulnerables”. La regidora afegeix que “aquesta campanya s’afegeix a la que vam iniciar la setmana passada on posem l’accent en la responsabilitat de tothom per superar aquesta situació i en la importància de seguir respectant certes pautes com la mascareta”.

El regidor  de Joventut, Xavier Salmerón, assegura que “volem fer pedagogia de la necessitat de seguir mantenint les mesures de seguretat i prevenció contra la Covid-19, així com animar al jovent a vacunar-se” i afegeix que “la campanya tot i ser promoguda per l’Ajuntament té un to més transgressor i diferent als missatges institucionals habituals”.  

Per connectar més amb el jovent, s’ha creat també un cartell amb els símptomes de la Covid-19 que simula ser la programació d’un festival de música i que remarca qüestions com:

-Símptoma Sound 2021
-Febril Lavigne
-Si tens, febre, queda’t a casa

Els missatges amb un estil informal pretenen també desmentir mites i fake news que parlen de mutacions postvacuna amb una gran dosi d’humor com constaten frases com aquestes:

-Coses que No passen amb la vacuna
(però que molaria que passin)

-No et modificarà l’ADN
(no tindràs el superpoder de volar, però podràs viatjar

-NO et ficaran  un xip rastrejador
(Tant de bo, així no et perdries a cap festival... )


La campanya comença amb la publicació de contingut a Instagram i continuarà al llarg del mes d’agost amb diferents accions en aquesta mateixa xarxa social i també a TikTok. A Instagram, la campanya es farà de forma orgànica al feed i a les Stories des dels canals de l’Espai Jove i l’Ajuntament de Sitges, així com també des dels canals d’Instagram d’entitats culturals, esportives, esdeveniments, entre d’altres, que col·laboraran en la difusió de la campanya. En aquesta línia de treball també es farà difusió mitjançant contingut patrocinat a Instagram i a TikTok seran joves adolescents de Sitges els encarregats de difondre el missatge amb l’etiqueta #Sitgesfreecovid.  

A banda de la campanya de conscienciació per als joves, l’Ajuntament recorda que Sitges compta de nou aquest estiu amb el servei d’agents de convivència cívica a les principals zones d’oci nocturn per recordar, informar, detectar i observar conductes i normes de seguretat sanitàries. L’operatiu, que està format per quatre persones amb titulació d’educadors de carrer i mediació, va començar a funcionar la nit del 23 de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, i s’allargarà fins al 29 d’agost. L’horari del servei és els dijous, divendres i dissabtes nit de 21 h a 02 h de la matinada. Les dues parelles passegen pels espais principals de la via pública on s’acostumen a produir major concentracions de persones com són la Fragata, el Passeig de la Ribera o diferents carrers d’oci nocturn.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!