Espai jove

Vilanova inaugura La Nau de joventut amb un concert de grups de l'escena local

150 persones, assegudes, amb control d'aforament, distància i mascareta, han pogut gaudir aquest dissabte de la inauguració del nou equipament

Vilanova inaugura La Nau de joventut amb un concert de grups de l'escena local. Ajuntament de Vilanova

Vilanova inaugura La Nau de joventut amb un concert de grups de l'escena local. Ajuntament de Vilanova

150 persones, assegudes, amb control d'aforament, distància i mascareta, han pogut gaudir aquest dissabte de la inauguració del nou equipament municipal, La Nau de Joventut.

L'acte inaugural ha comptat amb els concerts de tres grups joves de l'esfera musical de la ciutat: Khuil & Mos, Rata & The Whiteys, i Zebrass. També hi ha hagut food trucks a la zona de terrassa, i els parlaments de l'alcaldessa, el regidor de Joventut, i un representant de la Federació Coordinadora d'Entitats Juvenils i Culturals. A l'acte s'hi ha convidat els membres de les successives juntes gestores de la Coordinadora que han estat implicades en el disseny i la gestió dels equipaments juvenils al llarg d'aquests anys.

L'alcaldessa, Olga Arnau, ha recordat que la nau era un dels compromisos recollits en el Pla d'Actuació Municipal per la necessitat d'un equipament municipal que substituís la nau del Museu del Ferrocarril, per poder oferir una alternativa mentre un espai definitiu no sigui una realitat.

“Em fa especial il·lusió que puguem inaugurar avui aquest espai, sobretot tenint en compte l'etapa dura que hem viscut el darrer any i mig. Els joves sou el segment de població que més heu patit els efectes de la pandèmia, perquè s'han hagut de limitar dràsticament les possibilitats de lleure, oci nocturn i interacció social”, ha dit l'alcaldessa, que ha convidat el jovent “a fer-vos vostre aquest espai” per donar-li vida amb “projectes col·lectius que fomentin la implicació social i comunitària dels i les joves”.

El regidor d'Entitats, Infància i Joventut, Adrià Guevara, ha destacat que "aquest és un projecte compartit, fruit del treball en xarxa de la Regidoria d'Infància i Joventut i la resta de serveis municipals amb la Coordinadora d'Entitats Juvenils", i això és "la clau del seu èxit i de l'encert del model de cogestió de l'equipament".

Albert Anguela, en nom de la Coordinadora d'Entitats Juvenils i Culturals, ha valorat positivament el fet de disposar de La Nau, i ha volgut agrair "el treball conjunt amb la regidoria de joventut i l'Ajuntament de VNG per fer possible aquest espai provisional".

La Nau de Joventut serà un equipament cogestionat per l'Ajuntament i la Coordinadora, que ja va participar en la redacció del projecte, i atendran les peticions d'actes fetes per les entitats a través d'un tràmit telemàtic al nou web de La Nau. Les entitats, preferentment de caràcter juvenil o de la Coordinadora, proposaran actes que seran avaluats i valorats per la comissió de programació. Aquesta elaborarà un calendari d'activitats que també inclourà un projecte de dinamització per a joves adolescents d'entre 12 i 22 anys amb formats i durades diverses, previst per a mitjans d'octubre.

La nova nau

El projecte de reforma ha tingut com a prioritats tres premisses: la seguretat de les persones, la versatilitat de l'espai i l'optimització dels recursos econòmics i energètics. Un cop reformada, La Nau disposa de 473 metres quadrats de superfície, amb un aforament màxim, depenent de la tipologia d'activitat i de les restriccions derivades de la pandèmia en cada moment, de 770 persones dempeus.

La Nau serà un espai polivalent per a ús de la ciutat. S'hi oferiran recursos principalment per als joves, però puntualment pot tenir altres usos que requereixi la ciutat, per donar servei al dinamisme cultural de Vilanova i la Geltrú.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!