Normalització lingüística

Comencen els cursos de català de l’Alt Penedès i el Garraf amb més de 600 inscripcions i més oferta presencial

Al Consorci de Normalització Lingüística, un 46 % dels cursos s’ofereixen en la modalitat presencial i un 38 % són en línia

Comencen els cursos de català de l’Alt Penedès i el Garraf amb més de 600 inscripcions i més oferta presencial. CNL

Comencen els cursos de català de l’Alt Penedès i el Garraf amb més de 600 inscripcions i més oferta presencial. CNL

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Alt Penedès i el Garraf comença els cursos de català amb 627 inscripcions i un increment de la presencialitat, que es reflecteix en les 242 inscripcions i els 17 cursos presencials d’aquest setembre. Això significa que un 39 % dels alumnes han optat per la modalitat presencial, un 45 % pels cursos en línia i un 16 % pels cursos virtuals.

Més presencialitat

En els cursos, que han començat el 22 de setembre i acabaran el 13 de desembre, es continuaran aplicant les mesures de prevenció per la COVID-19 que han establert les autoritats sanitàries que, en aquesta ocasió, ja han permès ampliar la formació en format presencial. Així, al CNL de l’Alt Penedès i el Garraf l'oferta formativa actual de setembre presenta 17 cursos presencials -amb grups reduïts de persones-, és a dir un 46 % del total, i 14 en línia -amb un aprenentatge autònom i el seguiment asíncron d'un tutor-, que signifiquen un 38 % de l’oferta. Els 6 cursos restants fins a arribar als 37 que configuren l’oferta total són en modalitat virtual, amb sessions sincronitzades amb el tutor i amb la resta d'alumnes.

Els canvis en les restriccions sanitàries han fet possible un increment molt significatiu de la presencialitat: s'ha passat dels 2 cursos presencials del darrer període d'abril a juliol, encara amb fortes restriccions per la pandèmia, als 17 d'aquest setembre.

La major part de les inscripcions actuals, més de 370 (prop del 60 % del total), es concentren en els cursos de nivells inicials i bàsics, adreçats a persones amb pocs coneixements, o cap, de la llengua catalana.

Suport a la inscripció

Amb la finalitat de garantir l'atenció a les persones amb menys coneixement de la llengua i amb menys recursos econòmics, el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) manté la gratuïtat dels cursos de nivells inicials i bàsics i continua vigent la rebaixa del cost de la resta de nivells. Així mateix, el CPNL ha articulat un sistema per donar suport a les persones amb dificultats tecnològiques durant el període d'inscripció, amb atenció ciutadana personalitzada i assistència presencial, i ha prioritzat l'oferta de cursos presencials per a les persones que no tenen cap coneixement de la llengua, o en tenen pocs coneixements. Aquests alumnes opten majoritàriament pels cursos presencials, amb més de 8.500 inscripcions a tot Catalunya.

L'oferta diversa de cursos del Consorci permet desenvolupar les habilitats i estratègies necessàries per poder-se comunicar en català, tant en els usos orals més elementals com en els nivell de perfeccionament de la llengua oral i escrita, sempre amb l'objectiu de promoure i facilitar l'ús del català a tota la ciutadania i en tots els àmbits de la societat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local