Reforç policial

El Vendrell posa en marxa el nou pla de millora de la seguretat amb més agents al carrer

Kenneth Martínez: 'el fort impacte econòmic i social de la COVID-19 fa necessària una inversió extra en recursos, dotacions i capacitació de la policia perquè pugui continuar garantint la convivència als nostres carrers'

El Vendrell posa en marxa el nou pla de millora de la seguretat amb més agents al carrer. Ajuntament del Vendrell

El Vendrell posa en marxa el nou pla de millora de la seguretat amb més agents al carrer. Ajuntament del Vendrell

La Policia Municipal del Vendrell posa en marxa el Pla Especial de Millora de la Convivència i la Seguretat (PEMCS) per reforçar la seguretat i la convivència als carrers del municipi. El nou pla contempla: 1) augmentar el nombre d’agents al carrer, 2) recuperar les patrulles a peu per les zones comercials i carrers principals dels barris i nuclis habitats i 3) campanyes específiques contra l’incivisme.

Aquest pla complementa l’objectiu, en el qual ja s’hi treballa, de reduir l’interinatge al cos de la policia local amb agents funcionaris amb formació i capacitat plena; amb la primera convocatòria de places d’agents funcionaris de carrera en deu anys i la convocatòria de places en comissió de serveis.

D’acord amb les dades de la Junta de Seguretat, amb un augment dels delictes amb força contra les persones i propietats, i com a conseqüència de la pandèmia i els canvi d’hàbits que aquesta ha provocat, es fa necessari implementar mesures especials que reverteixin les dades i la percepció sobre la seguretat i la convivència al municipi. En aquest sentit, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha manifestat que “el fort impacte econòmic i social de la COVID-19 fa necessària una inversió extra en recursos, dotacions i capacitació de la Policia Municipal del Vendrell perquè pugui continuar garantint la convivència als nostres carrers”. 

El PEMCS, elaborat i acordat amb la Policia Municipal del Vendrell, amb un increment de la jornada dels agents i comandaments per reforçar els torns i serveis, establirà un calendari de campanyes específiques de caràcter preventiu, informatiu, dissuasori i d’intervenció centrades en: 

-         Seguretat a les zones comercials del centre vila, ctra. Valls, Tancat, Coma-ruga, etc.

-         Patrulles a peu als barris i nuclis habitats amb més densitat de població i activitat comercial

-         Control normativa de trànsit dels VMP (patinets)

-         Control d’abocaments incontrolats

-         Prevenció i actuació en calent contra les ocupacions d’habitatges

-         Persecució del “menudeig” i furts a persones i propietats

-         Botellots

-         Actituds incíviques als carrers i places

 La primera d’aquestes campanyes específiques ja està operativa, amb el reforç de patrulles a peu a la zona comercial en horari comercial.

La propera campanya específica que s’activarà tot seguit és la d’informació i sanció sobre l’ús dels VMP (patinets). El calendari de campanyes específiques incidirà successivament sobre els aspectes de convivència i seguretat que en els darrers mesos han generat més problemàtiques. El PEMCS s’acompanyarà del necessari seguiment amb indicadors de progrés i d’assoliment, i dels recursos destinats per fer l’adequada avaluació del mateix.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!