Comissió Europea

Brussel·les repartirà 60.000 bitllets de tren gratuïts a joves europeus d'entre 18 i 20 anys

Els candidats seleccionats podran viatjar durant trenta dies entre el març del 2022 i el febrer del 2023

Il·lustració: tren de connexió Europe Express a l'estació del nord de Bucarest. Comissió europea

Il·lustració: tren de connexió Europe Express a l'estació del nord de Bucarest. Comissió europea

Brussel·les repartirà 60.000 bitllets de tren gratuïts a joves europeus d'entre 18 i 20 anys. La Comissió Europea obrirà el període de sol·licituds el 12 d'octubre i el tancarà el 26 d'octubre. Els candidats seleccionats podran viatjar durant trenta dies entre el març del 2022 i el febrer del 2023. Els viatges podran ser individuals o en grups de fins a cinc persones. Es finançarà prioritàriament bitllets de tren, però, per garantir que els joves que viuen en zones remotes o en illes puguin participar-hi, "de manera excepcional" els participants també podran anar en avió, puntualitza la CE.

S'assignarà un nombre de bitllets a cada estat membre en funció de la seva població en proporció a la població total de la Unió Europea. En l'última edició d'aquesta convocatòria es van presentar uns 350.000 joves per obtenir algun dels 70.000 bitllets disponibles. Dels 36.807 joves de l'estat espanyol que ho van demanar, gairebé 6.500 van ser seleccionats.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!