Crisi del coronavirus

La Creu Roja reparteix 2,9 milions de quilos d'aliments entre més de 120.000 persones a Catalunya

La segona i última fase del Programa d'Ajuda Alimentària compren el 60% del total dels productes del 2021

La Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL) han començat a repartir més de 2,9 milions de quilos d'aliments entre més de 120.000 persones a Catalunya. Es tracta de la segona i última fase del Programa d'Ajuda Alimentària, que compren el 60% del total dels productes del 2021, i que està cofinançada en un 85% pel Fons d'Ajuda Europea per a les Persones més Desfavorides (FEAD), i en un 15% pel pressupost nacional. El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), s'encarrega de la selecció dels aliments que segueixen criteris bàsics de qualitat, varietat, fàcil manipulació i conservació i llarga vida útil amb un format adequat per al destí final de l'aliment.

En concret, durant les pròximes setmanes es repartiran 2.938.795 quilos d'arròs blanc, oli, cacau soluble, conserves de tonyina, galetes, cigrons cuits, llet, verdures en conserva, espaguetis i tomàquet fregit en conserva. Aquesta cistella de productes també incorpora potets infantils de fruita i de pollastre en el cas de les famílies amb nens i nenes al seu càrrec.

En cadascuna de les fases, la Creu Roja distribueix els aliments entre els quatre centres d'emmagatzematge i distribució que té a les províncies de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Paral·lelament, l'entitat s'encarrega de fer arribar els aliments a més de 269 organitzacions associades, entre les quals hi ha les més de 39 assemblees locals de la seva xarxa territorial, que, al seu torn, els lliuren gratuïtament a les persones més desfavorides juntament amb mesures d'acompanyament.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!