Al cementiri

Santa Oliva obre un espai de dol perinatal per a les famílies d’aquells nadons que no han arribat a nèixer

L’espai estarà a disposició dels veïns i veïnes al cementiri municipal

Imatge d'arxiu del cementiri municipal de Santa Oliva. Ajuntament de Santa Oliva

Imatge d'arxiu del cementiri municipal de Santa Oliva. Ajuntament de Santa Oliva

L’Ajuntament de Santa Oliva posarà a disposició dels pares i mares que ho vulguin utilitzar un espai en memòria d’aquells nadons que no han arribat a nèixer. El nou servei entrarà en funcionament el 15 d’octubre, coincidint amb el Dia Internacional del dol perinatal i gestacional. Es tracta d'habilitar un espai que ajudi a superar el dol per un fill o filla del que s’esperava el seu naixement i que no va arribar a terme.

Aquesta iniciativa neix de l’acord adoptat pel ple municipal en la qual es va aprovar realitzar aquest espai i d’altres accions per tal de donar acompanyament i suport a les famílies

Des de l’Ajuntament es creu oportú la creació d’aquest espai per tal d’oferir un reconeixement social i poder tancar el dol amb un acomiadament com a ritual arrelat culturalment. D’aquesta manera es pretén ajudar a tancar el cicle de dol a aquelles persones que han patit aquesta situació.

Per tal de què aquest espai sigui especial per aquestes famílies es té la voluntat d’anar adequant l’espai amb els suggeriments que es vulguin fer arribar per via de correu electrònic a aj.santaoliva@santaoliva.cat o bé a la bústia de suggeriments que es posarà a disposició a les oficines municipals al departament de Registre General i al consultori mèdic, tant amb la identificació de l’autor com de forma anònima.

De moment l’espai quedarà senyalitzat amb una placa instal·lada a l’espai destinat amb una zona ajardinada, en espera de ser completat amb els suggeriments que es vagin rebent.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!