Comarca cuidadora i saludable

El consell comarcal posa en marxa un programa contra la bretxa digital al Garraf

Aquesta formació s’adreça a persones amb un nivell digital baix que es troben a l’atur, però també a persones que ja estan treballant en l'àmbit dels serveis a les persones

El consell comarcal posa en marxa un programa contra la bretxa digital al Garraf. CC Garraf

El consell comarcal posa en marxa un programa contra la bretxa digital al Garraf. CC Garraf

Aquesta setmana ha començat a Cubelles i a Sitges el programa formatiu d'introducció a les TIC que forma part del projecte “Garraf, comarca cuidadora i saludable”, coordinat pel Consell Comarcal del Garraf per encàrrec dels Ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella i Sitges.

Aquesta formació s’adreça a persones amb un nivell digital baix que es troben a l’atur, però també a persones que ja estan treballant en l'àmbit dels serveis a les persones o que hi volen treballar. L’objectiu dels cursos és oferir-los habilitats tecnològiques per reforçar les seves competències digitals i la seva autonomia.

L'Espai Violeta de Cubelles i el CIES Nivell 10 de Sitges acullen els primers dos cursos. Es faran vuit cursos més, que tindran lloc a Olivella (1), Canyelles (1), Cubelles (2) i Sitges (4), durant els mesos de novembre, gener, febrer i març. La finalitat és formar un total de 100 persones d'aquests municipis.

El curs d'introducció a les TIC té una durada de 40 hores i es fa en dos nivells formatius: introductori i avançat. Les persones participants que tinguin un baix nivell digital podran completar els dos nivells. No obstant, aquelles persones que disposen d’unes mínimes competències digitals, podran accedir directament al nivell avançat.

La formació és gratuïta i es realitzarà durant els mesos d’octubre, novembre, gener, febrer i març. Les persones interessades a fer aquesta formació han de posar-se en contacte amb el Servei Local d'Ocupació del seu municipi.

El projecte “Garraf, comarca cuidadora i saludable” desenvolupa actuacions de promoció de l'ocupació i de reactivació econòmica, basades en l’impuls de la tecnologia i en l’acompanyament a la transició digital de les persones i les empreses, cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu i igualitari.

Les principals actuacions d’aquest projecte són: formació TIC per millorar l’atenció a les persones, realització de pràctiques retribuïdes en empreses, formació i acompanyament al teixit empresarial, petit comerç i autònoms per a la digitalització de la seva activitat i foment de l’emprenedoria.

Aquest projecte està subvencionat per la Diputació de Barcelona a través del programa Treball Talent i Tecnologia.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!