Cooperació

Garraf Coopera posa en marxa una campanya d’ajut humanitari pel Brasil

L’objectiu és donar suport econòmic a la compra i distribució de Cestas básicas elaborades amb arròs, frèjoles, mantega, oli, pasta, pa, llet, fruita, producte fresc i productes bàsics d’higiene comprats en origen a cooperació de producció local

Garraf Coopera posa en marxa una campanya d’ajut humanitari pel Brasil. Garraf Coopera

Garraf Coopera posa en marxa una campanya d’ajut humanitari pel Brasil. Garraf Coopera

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'associació Garraf Coopera, una associació de Cooperació Internacional creada a l’any 2011 a Vilanova i la Geltrú, ha posat en marxa una campanya d’ajut humanitari pel Brasil: "La pandèmia Covid 19 a Brasil està destruint milers de vides i posant a milions de famílies en la més absoluta pobresa, greu fenomen agreujat per la política erràtica i ultraliberal del seu president i govern de la Unió, un personatge negacionista de les recomanacions de viròlegs i epidemiòlegs d’arreu del món i que està provocant una situació cada vegada més crítica al país. La situació és molt desigual, segons els estats i els seus governs. Hi ha estats confinats, semi-confinats o totalment des-confinats i es constata que a la majoria del país no hi ha llits hospitalaris suficients, recursos de suport a les persones afectades, equipament sanitari o tests per a la població. La economia està gairebé paralitzada en molts estats i els subsidis socials, els ERTES, ingrés mínim de subsistència i altres mesures preses pels governs i estats de la Unió Europea són inexistents al Brasil per a la majoria de la població".

L'associació vilanovina col·labora des de fa 10 anys amb projectes de suport i promoció de l’Economia Solidària donant suport econòmic i financer amb caràcter anual a la Cooperativa Central Justa Trama, que treballa a 5 estats del Brasil i dona feina a més de 600 famílies amb un model productiu que es caracteritza per la integració de la producció de fibra ecològica amb l’agricultura familiar i la confecció de peces de roba, calçat i complements que es comercialitzen sota els principis d’economia solidària, comerç just i respecte pel medi ambient.

Per ajudar Justa Trama, Garraf ha posat en marxa, amb la col·laboració dels ajuntaments de Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú i amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, una campanya solidària amb el poble brasiler per donar ajut alimentari d’emergència a centenars de famílies en greu risc de vulnerabilitat a l’entorn dels cinc estats on està present la Justa Trama i les seves aliances locals, com ara, els bancs populars, el  Moviment Sense Terra, sindicats i entitats religioses, entre d’altres. L’objectiu és donar suport econòmic a la compra i distribució de "Cestas básicas" elaborades amb arròs, frèjoles, mantega, oli, pasta, pa, llet, fruita, producte fresc i productes bàsics d’higiene. Els productes es compren en origen a cooperatives de producció local i d’economia social. El preu aproximat és de 20€ per cistella bàsica que alimentarà a una família de 4 membres durant 20 dies. Amb aquesta campanya fa una crida a la solidaritat i col·laboració amb donacions amb l’objectiu de minimitzar la fam i la pobresa més extrema.

En el marc d’aquesta campanya s’ha creat una App per mòbils amb el nom Garrafcoopera Cestas Básicas Brasil que estarà a la plataforma Instagram, on podreu trobar més informació i el procediment per donar suport econòmic. També han habilitat un compte corrent de la Caixa d’Enginyers perquè aquelles persones que vulguin fer aportacions s’identifiquin (si així ho desitgen) i indiquin el concepte Cestas Básicas Brasil i el seu e-mail si volen estar informades de la marxa de la campanya. El compte és Caixa d’Enginyers ES95 3025 0031 1414 0000 5077. Titular: Garraf Coopera.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local