Agressió sexual

La patronal de l'oci nocturn estudia personar-se com a acusació popular en el cas de l'agressió sexual a Igualada

La Fecasarm reclama més presència policial en l'entorn dels locals d'oci nocturn

Pla mitjà de la discoteca Shôko de Barcelona en la primera nit de reobertura dels locals d'oci nocturn. ACN

Pla mitjà de la discoteca Shôko de Barcelona en la primera nit de reobertura dels locals d'oci nocturn. ACN

 La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) estudia personar-se com a acusació popular en el cas de l'agressió sexual que va patir una menor aquest dilluns a Igualada quan sortida d'una discoteca. La patronal "ha dit prou" i ha assegurat que no permetrà que es segueixi posant en risc la seguretat dels seus clients i treballadors, ni que s'"embruti" la imatge del sector. La patronal ha condemnat enèrgicament l'acció "covarda i perversa" i ha traslladat el seu suport a la família. A més, ha reclamat més presència policial en l'entorn dels locals d'oci nocturn, també en relació als fets ocorreguts a la discoteca Waka Sabadell, a Sant Quirze del Vallès.

L'organització ha insistit que aquests fets els porten a terme una minoria i no representen el conjunt del sector. En el cas d'Igualada, ha assegurat que la discoteca està col·laborant al màxim amb els Mossos d'Esquadra per ajudar a identificar i detenir els presumptes autors dels fets. Ha afegit que demanaran la màxima pena prevista al codi penal per aquests fets.

D'altra banda, la Fecasarm té previst demanar una reunió amb l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès en relació a l'agressió de dos porters a la discoteca Waka. La patronal va assegurar aquest dimarts que els porters es van extralimitar però que actuaven en legítima defensa. Aquest dimecres ha explicat que en aquesta reunió volen cercar fórmules de col·laboració per posar fi a les accions de persones violentes que es troben als voltants de la discoteca i que amenacen a treballadors i clients del local. També s'han mostrat a disposició de Mossos i consistori per ajudar a esclarir els fets ocorreguts.

Llista negra de violents

A més, la patronal vol reprendre la proposta que va fer la patronal estatal de crear una llista de persones reincidents en delictes contra les persones, el patrimoni o la llibertat sexual comesos en espais d'oci nocturn o les seves immediacions i que hagin estat condemnats pels mateixos. L'objectiu seria que no puguin tornar a entrar als locals i per això la llista seria compartida per les empreses a escala estatal.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!



Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!