Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic

El 35% de la població de l'Estat està en risc de patir depressió, segons l'OCDE

La covid-19 retalla en set mesos l'esperança de vida dels països que formen part de l'organització

El 35% de la població de l'Estat està en risc de patir depressió, segons apunta un informe de l'OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic) que avalua com ha afectat la covid-19 al benestar en 15 països, entre ells Espanya. Aquesta xifra suposa un increment respecte al 2020, any en què el 31% de les persones estava en risc de patir depressió a l'Estat. Ambdues xifres són superiors a la mitjana de l'OCDE, on la taxa se situa en el 26%. Així, Espanya és el tercer país dels analitzats amb més persones en risc de patir depressió, només superada per Itàlia i el Canadà. D'altra banda, el 29% de la població de l'Estat està en risc de patir ansietat, un punt més respecte al 2020.

A més, l'informe assenyala que la pandèmia ha retallat en sis mesos l'esperança de vida dels països de l'OCDE després que s'hagi registrat un d'excés de mortalitat del 16%. En el cas d'Espanya, l'excés de mortalitat és del 18%. Segons l'estudi, a nivell de l'OCDE han mort més homes que dones, però les dones pateixen més covid persistent, deteriorament de la salut mental i sentiment de soledat.

Malgrat que l'estudi assenyala que la població general ha patit un deteriorament de la salut mental, l'OCDE apunta que els joves són els més afectats. A més, l'informe indica que una de cada tres persones se sent massa cansada després de la feina per fer les tasques domèstiques, una xifra que ha augmentat respecte al 22% registrat el 2020. En els últims mesos també han augmentat els sentiments de soledat i desconnexió de la societat, segons indica l'informe.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!