Curs 2021/22

Els centres educatius de primària i secundària de Vilanova i la Geltrú mantindran les mateixes línies al curs 2022-2023

El conseller d'Educació es va reunir dijous amb les direccions de tots els centres per tal de compartir les novetats i objectius del departament

El conseller d'Educació es va reunir dijous amb les direccions de tots els centres de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

El conseller d'Educació es va reunir dijous amb les direccions de tots els centres de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez-Cambray s’han reunit aquest dijous amb els directors i les directores dels centres educatius de primària i secundària de la ciutat per tractar diferents qüestions en matèria educativa. El conseller ha exposat els canvis en el sistema educatiu que vol promoure el departament i ha informat que totes les escoles i instituts de primària i secundària de la ciutat mantindran les seves línies actuals de cara al curs 2022-2023 i per altra banda, es reforçarà l’aposta per l’escola inclusiva.

En la reunió, el conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat que la visita esdevé a la voluntat del departament de compartir amb els centres les inquietuds, aspectes i marges de millora. Entre aquestes millores Cambray ha destacat que “de cara al curs 2022-2023, en el marc dels nous pressupostos, reduirem el nombre d’alumnes per classe i així apostarem per una escola més inclusiva. Això implica fer una distribució equilibrada de l’alumnat a Vilanova i la Geltrú. Aquesta ciutat és un bon exemple d’escola inclusiva i per tant si volem avançar hem de seguir aquesta línia perquè tot l’alumnat pugui ser atès en les millors condicions dins les escoles ordinàries”.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, ha manifestat que mantenir les línies i la reducció de ràtios és molt bona notícia, perquè confirma l’aposta del departament per la millora de la qualitat de l’ensenyament. “En els últims dos cursos havíem aconseguit aquesta reducció de ràtios i amb el compromís del conseller les continuarem reduint i mantindrem l’aposta per la millora de la qualitat de l’ensenyament per no perdre cap línia. Continuarem treballant conjuntament”.

Arnau, ha explicat que altres de les peticions han estat ampliar l’educació inclusiva a tota la comarca del Garraf, perquè tots els municipis hi tinguin cabuda i l’augment de recursos per poder executar la tasca de suport en les millors condicions. “Creiem molt important poder ampliar a tota la comarca del Garraf la inclusió perquè tingui una continuïtat i sigui una comarca inclusiva. També pensem que l’educació inclusiva no pot acabar a secundària, cal seguir atenent als projectes que se’n derivin. Per altra banda, cal dotar els centres del personal necessari per tirar endavant la tasca de suport i reforç a l’alumnat que ho requereix i així oferir ensenyament de qualitat”.

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha dit que és un pla que reforçaran des del departament d’Educació i al qual se li donarà un nou impuls. Cambray ha parlat d’un altre element molt rellevant que és l’aposta per una educació i escolarització gratuïta en l’etapa dels 0-3 anys. “És una política molt feminista que volem començar de cara el curs vinent amb la gratuïtat de P2, per tal de garantir la cohesió social i les igualtats d’oportunitats, de manera que totes les famílies puguin accedir gratuïtament, independentment de les seves situacions econòmiques”.

Cambray s’ha referit a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l’ús del castellà a les escoles i ha donat un missatge de tranquil·litat a tota la comunitat educativa catalana. “Vull transmetre tranquil·litat a tots els centres educatius perquè continuïn fent la seva feina com l’estan fent. No han de fer cap canvi en el seu projecte lingüístic. Continuem estant al seu costat com sempre hem fet i farem, ja que defensem i apostem pel model d’escola catalana”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!