Seguretat viària

Trànsit preveu impartir formació viària a joves conductors de patinets a partir del 2022

La fi dels peatges incrementa un 30% el trànsit a l'AP-7, la C-33 o la B-23 i baixen un 20% els morts a l'AP-7

El Servei Català de Trànsit (SCT) té previst impartir formació viària a conductors de patinets i, en general, vehicles de mobilitat personal a partir del 2022. El director de l'SCT, Ramon Lamiel, ha explicat a TV3 que volen impartir formació "intensa" i que això es farà a través de les jornades als centres educatius, però també d'altres iniciatives. Aquesta formació aniria més enllà del coneixement sobre com conduir el patinet i faria especial èmfasi en l'educació viària i en entendre les "implicacions" de conduir un vehicle. D'altra banda, ha explicat que amb l'alliberament dels peatges, vies com l'AP-7, la C-33 o la B-23 han incrementat un 30% el trànsit en dies feiners. L'AP-7 ha registrat també un 20% menys de víctimes mortals el 2021.

Lamiel ha concretat que el tipus de vehicle que més s'ha incrementat ha estat el pesat. Això, ha provocat un increment de les congestions. Ha explicat també que hi ha vies on s'ha passat el trànsit d'una altra, com és el cas de la C-17 i la C-33. La primera ha perdut un 40% d'intensitat de vehicles, mentre que la segona n'ha guanyat un 50%.

El director ha afirmat que l'alternativa a aquest increment del trànsit ha de ser el transport públic i una aposta general sobre la mobilitat del país. Sobre si podrien tornar els peatges en el futur, ha afirmat que aquesta no és una competència de Catalunya.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!



Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!