Alerta sanitària

La proximitat del Nadal i l'augment de la incidència disparen la demanda de testos d'antígens a les farmàcies

El CCFC admet que hi ha escassetat en alguns establiments i preveu que s'estabilitzi de cara a la setmana que ve

Imatge d'una infermera fent un test d'antigen al mòdul del CAP Amadeu Torner de l'Hospitalet el 3 de març de 2021. ACN

Imatge d'una infermera fent un test d'antigen al mòdul del CAP Amadeu Torner de l'Hospitalet el 3 de març de 2021. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La proximitat de les festes de Nadal, així com l'augment de la incidència de la covid-19 a Catalunya ha provocat un augment en la demanda dels testos d'antígens a les farmàcies. Ho ha confirmat el president Consell Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC), Jordi Casas, a TV3, on ha admès que hi ha escassetat en alguns establiments. També ha apuntat que preveuen estabilitzar aquesta situació de cara a la setmana que ve. En aquest sentit, ha assenyalat que es tracta d'un escenari "similar" al que es va viure al principi de la pandèmia, quan faltaven mascaretes o guants. "Quan s'incrementa la demanda, provoca que hi hagi mancança", ha explicat, "no n'hi ha per cobrir-la tota".

Casas ha afegit que tenen coneixement que hi ha farmàcies on es possible "que costi trobar-ne", i ha previst que arribi més producte en uns 10 o 15 dies. "Sempre hi ha un decalatge quan comença a incrementar la demanda", ha conclòs. Tot i això, des dels col·legis afirmen que es tracta d'una situació puntual i no generalitzada.

Des del CCFC han proporcionat dades dels testos d'antígens supervisats: d'una banda, els finançats, emmarcats en cribratges de salut pública i dirigits a col·lectius específics i d'altra, els no finançats, dirigits a la població general. De forma global, des del mes de juliol les farmàcies catalanes han supervisat prop de 150.000 testos i han detectat més de 2.000 casos positius (comptant els finançats i els no finançats).

D'altra banda, en els primers 12 dies de desembre s'ha confirmat un augment notable de la demanda dels testos supervisats no finançats dirigits a població general, supervisant-se més de 19.600 proves, una xifra que ha superat amb escreix les xifres del mes de novembre, que va tancar amb 12.868 testos supervisats.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local