Incivisme

Sitges insisteix en el control sobre els actes incívics vinculats a la tinença de gossos

La Policia local atén denúncies per baralles entre gossos, però també inicia expedients per dur gossos deslligats o de races potencialment perilloses sense cap permís

Sitges insisteix en el control sobre els actes incívics vinculats a la tinença de gossos. Ajuntament de Sitges

Sitges insisteix en el control sobre els actes incívics vinculats a la tinença de gossos. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Policia local de Sitges continua amb el control sobre les persones que realitzen actes incívics amb els seus gossos. Entre les principals denúncies que recull la policia hi ha les baralles entre gossos, que l’any 2020 van ser 12 (una xifra reduïda a causa dels confinaments de la pandèmia), però que aquest 2021 ja arriben a les 17. Un altre motiu de denúncia són les molèsties veïnals pels lladrucs, el fet de tenir el gos deslligat o fins i tot alguns atacs a persones.

Un altre dels controls que realitza la Policia local és sobre els propietaris de gossos de races potencialment perilloses. Per tenir un animal d’aquestes característiques cal tenir un permís especial i acreditar que està vivint en un espai adequat. Precisament, aquest desembre s’ha decomissat un gos d’una d’aquestes races perquè el propietari no tenia llicència ni el tenia censat. A més, els agents havien documentat repetidament que l’animal no tenia un espai prou segur i que havia atacat altres gossos.

En la mateixa línia, el ple d’aquest desembre ha aprovat una sanció de 6.282,89€ per a una persona que duia més d’un gos de raça potencialment perillosa, sense lligar ni morrió, sense llicència ni assegurança obligatòria i sense microxip identificatiu. 

La regidora de Salut pública i benestar animal, Elisabeth Pérez, explica que “hem de vetllar perquè els animals visquin en condicions dignes i adequades” i afegeix que “la tinença de gossos de races potencialment perilloses ha de venir acreditada correctament”. En aquest sentit, recorda que “tots les gossos han d’anar lligats i controlats, per aconseguir una bona convivència ciutadana”.

L’Ajuntament de Sitges disposa d’un servei de Mediació en conflictes, que pot resoldre problemes de convivència veïnal. Per activar el servei cal escriure a mediacio@sitges.cat o bé trucar al 603 850 967.

La regidoria de Salut pública també continua amb la campanya per eliminar les conductes incíviques com abandonar els excrements de gossos al carrer. Aquest gener s’inicia un període de gratuïtat en la taxa per censar l’animal de companyia, amb l’objectiu d’ampliar aquest cens i ajustar-lo a la realitat de Sitges.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local