Seguretat viària

Canyelles pinta pictogrames als passos de vianants per a millorar la seguretat de les persones amb TEA

S’han senyalitat, de moment, els passos de vianants que donen accés a les zones escolars, esportives, dispensari mèdic i edificis municipals

Canyelles pinta pictogrames als passos de vianants per a millorar la seguretat de les persones amb TEA. Ajuntament de Canyelles

Canyelles pinta pictogrames als passos de vianants per a millorar la seguretat de les persones amb TEA. Ajuntament de Canyelles

L'Ajuntament  de Canyelles està senyalitzant els passos de vianants amb uns pictogrames que milloren la visibilitat i la seguretat als encreuaments, per facilitar l'autonomia de les persones amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA). La iniciativa consisteix a afegir a la primera franja de cada costat del pas de vianants quatre pictogrames amb instruccions molt clares (Atura't,Mira, Cotxe Aturat i Creua), formant una seqüència entenedora per a les persones amb necessitats cognitives, i permetre'ls així creuar de manera més segura i autònoma.

Són quatre dibuixos amb textos que descriuen la seqüència de les accions que s'han de fer per travessar el carrer. Això ofereix més seguretat al col·lectiu TEA, però també als infants en general, ja que inclouen missatges molt clars de com actuar abans de creuar un carrer. Els pictogrames, a més, són de color blau perquè és el que identifiquen amb més facilitat les persones amb TEA.

Fins al moment, s'han senyalitzat els passos de vianants que donen accés a la zona escolar i també de l'institut, a les instal·lacions esportives, el dispensari mèdic i els edificis municipals com l'Ajuntament. S'aniran pintant a més zones de forma progressiva.

Pla de Seguretat Viària i Municipi inclusiu

La iniciativa s'emmarca en el Pla de Seguretat Viària de l'Ajuntament de Canyelles i vol donar visibilitat al col·lectiu TEA, fomentar la seva autonomia i seguretat viària, com a municipi inclusiu i igualitari.

L'Ajuntament de Canyelles col·labora amb l'entitat Autisme amb Futur, de referència per a moltes famílies al Garraf i al Penedès.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!