GUERRA A UCRAÏNA

L’Alberg de Coma-ruga acull un grup de de persones d’Ucraïna que no poden tornar al seu país

Actualment ja hi ha una cinquantena de persones, però s’espera que fins al dia 3 de març arribin encara unes quaranta persones més

L’Alberg de Coma-ruga acull un grup de de persones d’Ucraïna que no poden tornar al seu país. Ajuntament del Vendrell

L’Alberg de Coma-ruga acull un grup de de persones d’Ucraïna que no poden tornar al seu país. Ajuntament del Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Alberg Santa Maria del Mar de Coma-ruga és un dels albergs de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya que la Generalitat, en coordinació amb el Consolat d’Ucraïna, ha ofert aquests dies per acollir a persones ucraïneses que estaven a Catalunya, la majoria turistes o estudiants,  i que a causa de la guerra no poden tornar en aquests moments al seu país. Avui dilluns, a l’Alberg de Coma-ruga, en són una cinquantena, però s’espera que fins al dia 3 de març arribin encara unes quaranta persones més, fins arribar a les 90, capacitat màxima de l’equipament aquests dies.

Així ho han explicat aquest matí la regidora de Serveis Socials, Montse Martín, i la regidora de Cohesió territorial, Bárbara Peris, després d’una reunió de coordinació al mateix Alberg a la que també hi ha assistit l’alcalde, Kenneth Martínez, el director de l’equipament, així com tècnics de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell i de Creu Roja.

Segons s’ha explicat, les persones acollides a l’Alberg de Coma-ruga tenen hores d’ara totes les necessitats bàsiques cobertes i en aquest sentit, tot i que s’ha agraït la solidaritat espontània de ciutadans i entitats, s’ha ressaltat que no cal que ningú aporti cap mena de material i que és aconsellable no realitzar-hi visites. S’ha puntualitzat que en cas que es necessités algun producte es comunicaria oficialment. I és que, segons han explicat les regidores,  aquests dies l’activitat a l’Alberg és intensa, ja que des de la Generalitat s’hi estan desplaçant tècnics de diferents departaments com habitatge, salut, etc, per gestionar la documentació i necessitats de les persones acollides.

D’altra banda, des de l’Ajuntament del Vendrell s’ha ofert des de fa dies tota l’ajuda i cooperació necessària. En aquest sentit, per exemple, ja s’ha atès la petició d’una dotació de dos ordinadors i quatre telèfons mòbils per ajudar a que les persones allotjades a l’Alberg puguin realitzar les gestions i comunicacions que necessitin. També s’està coordinant amb Creu Roja l’oferiment d’un servei d’atenció psicològica.

Segons han explicat les regidores Martín i Peris, des de la Generalitat s’ha avançat que l’acolliment a l’Alberg de Coma-ruga serà possible fins al dia 8 de març, ja que les places d’aquest equipament estan reservades a partir d’aquesta data. Des del govern català es treballa ja, a través de l’Agència Catalana de l’Habitatge,  per trobar alternatives d’allotjament.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local