GUERRA A UCRAÏNA

Una casa rural de l'Alt Penedès acull una quarantena de dones i infants refugiats

Cal Pau Cruset de Torrelles de Foix allotja famílies traslladades per l'ONG SOS Ucraïna

Aquest dilluns, dues metgesses de família i dues pediatres han visitat els refugiats allotjats a la casa rural de Torrelles. Ajuntament de Torrelles

Aquest dilluns, dues metgesses de família i dues pediatres han visitat els refugiats allotjats a la casa rural de Torrelles. Ajuntament de Torrelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La casa rural Cal Pau Cruset de Torrelles de Foix acull des d'aquest diumenge 40 dones i infants ucraïnesos que han fugit de la guerra. L'establiment ha ofert les seves instal·lacions a l'ONG SOS Ucraïna, que els darrers dies ha traslladat fins a Catalunya diverses famílies refugiades. En el cas de Torrelles, s'hi allotgen 27 menors i 13 mares, dues de les quals estan embarassades. L'Ajuntament del municipi ha avançat que assumirà el subministrament d'aigua a la casa rural, alhora que està habilitant la instal·lació de fibra òptica per garantir les comunicacions de les dones i infants amb els seus familiars. També ha habilitat un punt de recollida de materials de primera necessitat.

Aquest dilluns, dues metgesses de família i dues pediatres han visitat els refugiats allotjats a la casa rural i està previst que durant els propers dies rebin assessorament jurídic i laboral. L'alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, ha agraït la tasca de l'allotjament rural i de l'ONG SOS Ucraïna, així com el suport del Consell Comarcal de l'Alt Penedès en l'arribada de les famílies.

Ha retret, però, a la Generalitat una "manca d'ajuda" a l'hora d'activar els mecanismes per acollir els refugiats. "Sort n'hem tingut de les entitats i del sector privat, que realment ha estat proactiu i eficaç", ha apuntat l'alcalde.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local