GUERRA A UCRAÏNA

L’Ajuntament de Sitges prepara l’acollida de població refugiada per la guerra a Ucraïna

Es fa una crida a la solidaritat de la ciutadania, tant de persones que coneguin l’idioma, propietaris de pisos que vulguin oferir un allotjament, com d’empreses que requereixin ocupar llocs de feina

L’Ajuntament de Sitges prepara l’acollida de població refugiada per la guerra a Ucraïna. ACN/ Joan Mateu Parra

L’Ajuntament de Sitges prepara l’acollida de població refugiada per la guerra a Ucraïna. ACN/ Joan Mateu Parra

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Sitges prepara l’acollida de població refugiada a Sitges. L’Ajuntament ha posat a disposició de les persones refugiades l’adreça de correu electrònic poblaciorefugiada@sitges.cat per tal de poder atendre de forma àgil les necessitats de les persones que arribin a la vila. També es fa una crida a la solidaritat de la ciutadania, tant de persones que coneguin l’idioma, propietaris de pisos que vulguin oferir un allotjament, com d’empreses que requereixin ocupar llocs de feina. Així mateix s’ha habilitat un formulari per recollir tots els oferiments.

Les persones i entitats o empreses que vulguin col·laborar amb el procés d’acollida de persones refugiades a Sitges ho han de fer en coordinació amb el departament de Drets Civils de l’Ajuntament de Sitges. L’Ajuntament fa una crida a totes les persones que parlin ucraïnès o rus, també a empreses que necessitin ocupar un lloc de feina i a propietaris de pisos que els puguin posar en lloguer per allotjar a les persones refugiades. Tots aquests oferiments es gestionaran a través d’un formulari que ha activat l’ajuntament expressament per a aquesta funció.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, “agraeix totes les mostres de suport rebudes. Una vegada més, Sitges demostra el seu vessant més solidari”. L’alcaldessa remarca que “les persones que vulguin col·laborar ho han de fer a través de l’Ajuntament com a organisme oficial, ja que cal garantir el circuit d’acollida de les persones que necessitin refugi i oferir un funcionament correcte i coordinat”.

Les famílies que acullin menors per vincles d'amistat i familiars és important que contactin amb el departament de Drets Civils des d’on es gestionarà l’escolarització de l’infant i altres necessitats.

Per tal d’atendre els dubtes de les persones refugiades i donar una resposta ràpida, s’ha activat l’adreça de correu electrònic poblaciorefugiada@sitges.cat.

La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, recorda que “cal vehicular les accions solidàries de la ciutadania a través d’organismes oficials” i sobretot recalca “la importància de sumar esforços per tal de donar una resposta integral i ordenada com a municipi”.

Com a mesura d’urgència, l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, explica que “des de l’Ajuntament hem creat un grup de treball format per diferents departaments per tal de coordinar totes les actuacions que s’hagin de desenvolupar des del municipi”. Addicionalment, s’ha arribat a diferents acords amb establiments locals per tal de poder oferir una primera resposta d’allotjament urgent.

L’Alcaldessa de Sitges afegeix que “estem en contacte també amb la Conselleria d’Igualtat i Feminismes que és qui coordina l’allotjament massiu de persones que fugen del conflicte”.

Circuit d’acollida

L’Ajuntament de Sitges ha preparat un circuit d’acollida per donar cobertura i ajuda a totes les persones que es preveu puguin arribar a Sitges, amb accés als diferents recursos gestionats tant per l’Ajuntament com per entitats de la vila.

El circuit d’acollida preveu com cobrir necessitats com assessorament jurídic, acompanyament psicològic i accés a serveis bàsics com l’escolarització per als infants i educació per a adults. El circuit s'anirà adaptant a l'arribada de nous refugiats per donar resposta a les necessitats que es vagin generant.

DADES DE CONTACTE
Telèfon d’atenció de l’oficina de Drets Civils per demanar cita per fer la primera acollida 938113180
poblaciorefugiada@sitges.cat

Tota la informació

www.sitges.cat/poblaciorefugiada
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local