Parc natural

Cubelles i Cunit volen formar part de l’espai natural protegit al voltant del Foix

La Diputació de Barcelona treballa en una gran àrea verda marítimo-terrestre unint els parcs del Garraf, Olèrdola, Foix i l’espai protegit marítim

Cubelles i Cunit volen formar part de l’espai natural protegit al voltant del Foix. Ajuntament de Cubelles

Cubelles i Cunit volen formar part de l’espai natural protegit al voltant del Foix. Ajuntament de Cubelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els ajuntaments de Cubelles i Cunit i la Diputació de Barcelona es van reunir el passat 25 de març per avaluar les possibilitat dels dos consistoris d’entrar a formar part del Parc natural del Foix. Per part de l’organisme provincial van assistir a la reunió Pere Pons, president delegat de l’àrea d’Infraestructures i espais naturals i Valentí Junyent, diputat delegat de Mobilitat, espais naturals i prevenció d’incendis forestals, mentre que per part de Cunit hi ha assistit el seu alcalde, Jaume Casañas, i per part de Cubelles l’alcaldessa, Rosa Fonoll, i el regidor d’Espai Públic i Medi ambient, Josep Maria Hugué.

La Diputació ha expressat que actualment no es contempla cap ampliació de membres del PN del Foix perquè està treballant en la creació d’un espai natural protegit marítimo-terrestre mitjançant la connexió dels parcs naturals del Garraf, d’Olèrdola i del Foix amb l’àrea marítima de la qual formen part tant Cubelles com Cunit. La Diputació està ara mateix en una fase molt primerenca dels estudis previs per vehicular aquest super espai protegit.

Les condicions per formar part de l’espai natural són molt estrictes i aquestes ampliacions les autoritza la Generalitat de Catalunya, mentre que la Diputació de Barcelona en fa la gestió.

Els dos municipis preparen ara una moció per aprovar en els plenaris municipals en què manifestin la seva voluntat de treballar de forma conjunta en la protecció de l’espai dins del Parc natural del Foix i donar suport a la Diputació en la creació d’una gran àrea verda al territori.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local