Inversions

L'Agència Catalana de l'Aigiua aprova la inversió del nou emissari submarí de Vilanova i la Geltrú

L'ACA destina 1,7 MEUR per a impulsar la millora del sanejament de les aigües residuals en vuit comarques catalanes

L'Agència Catalana de l'Aigiua aprova la inversió del nou emissari submarí de Vilanova i la Geltrú . Generalitat de Catalunya

L'Agència Catalana de l'Aigiua aprova la inversió del nou emissari submarí de Vilanova i la Geltrú . Generalitat de Catalunya

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat avui un total d’11 convenis, amb l’objectiu de millorar el sanejament de les aigües residuals en un total de vuit comarques catalanes. L’aprovació d’aquests acords preveu una inversió inicial superior als 1,7 milions d’euros.

Tres dels convenis aprovats en la sessió d’avui consistiran en impulsar la construcció de nous sistemes de sanejament, concretament dos a la comarca de la Garrotxa (Oix, amb una inversió de 305.570 euros, i Riudaura, amb un pressupost superior als 565.000 euros) i un al Segrià (connexió del nucli de Llívia amb el sistema de sanejament de Lleida, amb un pressupost proper als 600.000 euros). Els dos primers acords seran subscrits amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i el tercer amb la Paeria de Lleida.

Cal tenir en compte que, a banda d’aquests convenis, en la sessió del consell s’ha aprovat que aquestes actuacions s’avancin al període de planificació vigent (2016-2021), ja que les tres actuacions estaven previstes en els cicles de planificació futurs. Les tres actuacions ja tenen el projecte redactat i aprovat.

Redacció de projectes

En el consell també s’ha aprovat el conveni amb la Mancomunitat Penedès Garraf per a la renovació de l’emissari submarí de Vilanova i la Geltrú (220.000 euros) i els estudis per a la localització i desconnexió de les aigües blanques al clavegueram de Bagergue (terme municipal de Naut d’Aran) i de Pau (Alt Empordà), que se signaran amb els consistoris corresponents.

Finalment, avui també s’han aprovat els acords per a incorporar i assumir per part de l’ACA dels costos d’explotació de diversos sistemes de sanejament, concretament el sistema de sanejament de la Fonollosa (Bages, i que se subscriurà amb el consell comarcal), el sector de Miralpeix (terme municipal de Manresa) i el municipi d’Avinyó (ambdós al Bages i que se signaran amb la Mancomunitat de Municipis del Bages) i la gestió dels col·lectors, estacions de bombament i emissari terrestre de sortida de l’Ametlla de Mar i el ramal 1 del col·lector d’Alfara de Carles (conveni que se signarà amb el Consell Comarcal del Baix Ebre). També s’ha previst assumir els costos de l’actuació de sanejament duta a terme en els darrers anys a càrrec de l’Ajuntament d’Òdena de la depuradora i col·lectors en alta de l’Espelt (Anoia).

Sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 538 depuradores en servei a Catalunya, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població catalana. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local