Temporal Glòria

Reparen l’emissari submarí de la depuradora de Vilanova i la Geltrú

La complexitat de la restauració dels 450 metres de la canalització rau en el seu muntatge a terra i el posterior remolc amb una embarcació, així com els treballs subaquàtics

Reparen l’emissari submarí de la depuradora de Vilanova i la Geltrú. Aquambiente

Reparen l’emissari submarí de la depuradora de Vilanova i la Geltrú. Aquambiente

Aquambiente, companyia operadora de les estacions depuradores d’aigües residuals del Garraf, gestionades per la Mancomunitat Penedès - Garraf, està duent a terme els treballs finals de reparació de l’emissari submarí de la depuradora de Vilanova i la Geltrú que havia estat greument malmès pel temporal Glòria.

S’han restaurat, aproximadament, 450 metres d’aquesta conducció tancada que transporta aigües residuals tractades (urbanes o industrials) des de la depuradora fins a una zona d’injecció en el mar. Els treballs s’han hagut de dur a terme amb urgència perquè aquest trencament podia suposar un risc per a la salut pública i la qualitat de l’aigua de mar, fet que podia comprometre la temporada de bany. La complexitat de l’actuació ha estat pel muntatge de la canalització de 450 metres a terra, per posteriorment remolcar-la amb una embarcació per a la seva instal·lació.

Actualment, s’estan duent a terme els treballs subaquàtics per part d’un equip de bussos per finalitzar la reposició de l’emissari. L’actuació ha estat finançada per l’Agència Catalana de l’Aigua i la gestió, aprovació i adjudicació de les obres ha estat en mans de la Mancomunitat Penedès-Garraf, organisme que agrupa 32 municipis de l'Alt Penedès i del Garraf.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!