Millora de la xarxa

El Govern reforça el servei de busos exprés per la coincidència de diverses obres a Rodalies

L'executiu amplia els combois de doble configuració per augmentar l'oferta de places encara que circulin menys trens

Bus exprès. Generalitat de Catalunya

Bus exprès. Generalitat de Catalunya

El Govern ha anunciat un reforç del servei de busos exprés per pal·liar els efectes de les diferents obres que coincidiran en el temps a Rodalies. Les obres del corredor mediterrani, la integració urbana de l'estació de Sant Feliu, les obres a l'estació de Molins de Rei, el soterrament de la via a Montcada o la integració de les vies a l'estació barcelonina de la Sagrera -algunes de les quals s'estendran fins a principis de l'any vinent- obliga a reordenar els horaris i les freqüències de pas de les línies R1, R3, R4, R7, R12 i RG1. Davant d'aquest escenari, l'executiu català ha decidit ampliar el servei d'autobusos, principalment els nocturns.

A les línies afectades els horaris passaran a ser "cadenciats", segons informa el Govern, és a dir, tal com passa amb el metro, en passaran regularment en intervals de temps relativament curts.

Alhora, s'amplien els combois de doble configuració, amb l'objectiu que, tot i reduir serveis, en el cas que sigui necessari, es puguin oferir més places. Els càlculs de l'executiu estimen que a la línia R1 es passarà de 77.000 places a 78.000, a l'R3 de 18.000 a 22.600, a l'R7 d'11.000 a 19.000 i a l'R8 de 5.000 a 8.500. L'única que disminueix l'oferta és l'R4, que passa de 65.000 a 64.600. A banda, les obres obliguen a eliminar els semidirectes.

La reconfiguració afecta també els horaris finals d'alguns serveis, i és en aquest punt on es reforça el servei de busos. Així, el primer Nit Bus del Maresme (N80) surt des d'aquest dijous a les 0.10 h. El primer Nitbus de Terrassa (N64) ho fa des de les 0.00 h. Aquest dona servei a Cerdanyola i Barberà, a banda de Terrassa i Sabadell, on ja hi ha oferta de FGC.

A més, s'ha pactat amb Renfe que el darrers trens cap a Mataró i el Terrassa- Martorell ajustin els horaris. Així, el darrer cap a Mataró sortirà a les 23.45 h i el darrer Terrassa-Martorell a les 23.33 h a partir del 30 de maig.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!