Pacificació del trànsit

Brussel·les defensa les zones de baixes emissions com a mesura per reduir la contaminació

Sinkevicius diu que els plans han de tenir en compte que el transport és el sector que més contribueix a les emissions

Brussel·les defensa les zones de baixes emissions com a mesura per reduir la contaminació. ACN

Brussel·les defensa les zones de baixes emissions com a mesura per reduir la contaminació. ACN

L'eurocomissari de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius, defensa les zones de baixes emissions com a mesura per reduir la contaminació i millorar la qualitat de l'aire. En resposta a una pregunta de l'eurodiputat dels comuns Ernest Urtasun enviada al març després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·lava la zona de baixes emissions de Barcelona, Sinkevicius apunta que els estats han de donar suport a plans que milloren la qualitat de l'aire "amb mesures adequades" per evitar que se superin els límits de contaminació. En aquest sentit, l'eurocomissari remarca que les mesures contra la contaminació han de tenir en compte que el sector del transport és el que més contribueix a les emissions.

"Les mesures més comunes adoptes a tota la Unió Europea per reduir les concentracions d'NO2 se centren en la planificació i gestió del trànsit, la millora del transport públic, la gestió dels llocs per aparcar, la reducció dels límits de velocitat, les zones de baixes emissions i els canvis modals en el transport", assenyala l'eurocomissari.

La Comissió Europea va portar el 2019 Espanya davant els tribunals per la contaminació a Barcelona, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l'Oriental i Madrid.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!