Adif

L'estació de Vilafranca es convertirà durant el 2023 en punt de sortida de Rodalies Tarragona

La reforma de l'estació finalitzarà a principis de l'any vinent amb l'adequació de dos ascensors panoràmics, rampes i escales per unir la part superior, on es troba el vestíbul i l'edifici històric, amb la zona inferior de les andanes

L'estació de Vilafranca estarà reformada a principis de 2023 i al llarg de l'any es convertirà en punt de sortida de Rodalies Tarragona. ACN

L'estació de Vilafranca estarà reformada a principis de 2023 i al llarg de l'any es convertirà en punt de sortida de Rodalies Tarragona. ACN

La rehabilitació integral de l'estació de RENFE de Vilafranca, amb un pressupost d'execució de 2'7 milions d'euros, va començar l'octubre de l'any passat i estarà enllestida a principis de 2023. Ho ha afirmat el president de RENFE, Isaías Táboas, durant una visita a l'equipament en la que ha estat acompanyat per l'alcalde de la ciutat, Pere Regull i la directora de Rodalies, Mayte Castillo.

Les obres que estan en marxa des de l'octubre contemplen la conservació de l'edifici històric de l'estació mantenint les façanes i les marquesines que formen part del catàleg del patrimoni. Es construirà una ampliació del vestíbul principal del recinte per a donar cobertura a les necessitats dels usuaris i un passador per l'interior de l'equipament que connectarà la plaça de l'Estació amb el carrer Comerç. D'aquesta manera, s'evitarà que el baixador es converteixi en un mur separador de dos sectors importants de Vilafranca.

El projecte global també preveu l'adequació de dos ascensors panoràmics, rampes i escales per unir la part superior, on es troba el vestíbul i l'edifici històric, amb la zona inferior de les andanes. Les andanes, per cert, també experimentaran una millora així com tot el sistema d'informació i senyalització per als usuaris.

Més enllà de la reforma física de l'estació, l'alcalde Pere Regull, ha avançat que el juliol de 2023 començaran les obres d'allargament de les vies mortes de l'estació. Aquesta transformació farà possible, quan ho aprovi la Generalitat, que Vilafranca es converteixi en punt de sortida de Rodalies Tarragona i que hi hagi trens directe cap a la capital tarragonina. Ja no serà necessari realitzar cap transbordament quan aquest canvi s'hagi posat en marxa. Igualment, amb les noves vies mortes, es milloraran les connexions cap el Vallès.

Pere Regull s'ha mostrat molt satisfet de poder tirar endavant la reforma de l'estació i ha recordat que “estàvem en situació de provisionalitat des del 2004 amb un equipament que no cobria les mínimes necessitats que es plantegen en ple segle XXI. Ara ho estem arreglant”. Sobre l'ampliació de les vies mortes ha indicat que “serà un altre gran pas endavant per a tots els usuaris del transport públic. Podrem demanar a la Generalitat ser punt de partida de Rodalies Tarragona i aquesta és una altra gran demanda que tenim damunt de la taula des de fa anys”.

Mentres, el president de RENFE, Isaías Táboas ha recordat que “la inversió de 2'7 milions d'euros que estem fent a l'estació de Vilafranca és una de les més importants que tenim en marxa actualment. El gener de 2023 ja es podrà gaudir d'un equipament modern i funcional que donarà sortida a les necessitats dels usuaris”.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!