Temporal

Vilafranca intenta refer-se de l'esclafit que ha causat múltiples danys materials

La Policia de Vilafranca va rebre 230 trucades, 90 de les quals informaven d’arbres caiguts, però també es van fer 30 actuacions relacionades amb danys a la propietat, sobretot vehicles

Vilafranca intenta refer-se de l'esclafit que ha causat múltiples danys materials. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca intenta refer-se de l'esclafit que ha causat múltiples danys materials. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest dimecres 31 d’agost a la tarda s’ha produït a Vilafranca del Penedès una forta tempesta amb un esclafit amb efectes evidents del seu pas a la via pública, especialment amb la caiguda d‘arbres i branques, i afectacions als actes de la Festa Major previstos per a la tarda nit. Efectius dels serveis d’emergència i de diferents departaments municipals de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès treballen des del mateix dimecres a la tarda per restablir els desperfectes i avaluar els danys provocats pel fort temporal, que en només uns minuts va registrar nombrosos desperfectes materials i que afortunadament no va provocar danys personals. La tempesta, de més de 33mm d’aigua acumulada segons el servei meteorològic de Catalunya, va anar acompanyada de pedra i una ratxa de vent que va arribar als 90km/h. La zona de la ciutat més afectada va ser el barri de Sant Julià i la zona esportiva municipal.

Durant la tarda de dimecres, la Policia Local de Vilafranca del Penedès va rebre un total de 230 trucades, 90 de les quals informaven d’arbres caiguts. També es van fer un total de 30 actuacions relacionades amb danys a la propietat, sobretot vehicles. Altres afectacions de la tempesta són la caiguda de senyals i inundacions de carrers en zones baixes per taponament d’embornals o col·lapse de clavegueram, a més de filtracions d’aigua i altres afectacions en diversos edificis municipals.

L'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha anunciat que “s’està preparant un Drecret d’excepcionalitat amb l’objectiu d’accedir als ajuts per part de la Diputació de Barcelona per pal·liar els costos”. Regull ha valorat l'episodi com un "fet meteorològic excepcional” i ha volgut "agrair l'enorme implicació de Policia Local, Bombers, ADF, personal de l'Ajuntament, de Mas Albornà i de tothom que està treballant, perquè tot torni a la normalitat". L’alcalde vilafranquí ha assenyalat que “per sort, no hem hagut de lamentar cap dany personal”.

Tasques de reparació

Els serveis municipals de l’Ajuntament de Vilafranca, conjuntament amb Policia Local, Bombers, ADF, personal de Mas Albornà i Nou Verd ja van començar a treballar dimecres a la tarda en tasques de retirada de l’arbrat caigut. Aquest dijous matí s’han reprès els treballs i s’ha posat en funcionament un camió pop per a la recollida d’arbrat (demà divendres es preveu que s’afegeixi un segon d’aquests vehicles). Alhora, s’està treballant en alliberar calçades i voreres, assegurar espais propers d’arbres caiguts o desplaçats, recollir senyals i altre mobiliari afectat, i netejar reixes d’embornals. Paral·lelament, s’està elaborant un inventari de tots els arbres caiguts i/o afectats per la tempesta, així com la resta d’afectacions per poder avaluar l’impacte econòmic. L’Ajuntament de Vilafranca està destinant tots els recursos possibles per poder recuperar la normalitat al més aviat possible.

Afectacions a la zona esportiva

La zona esportiva municipal va resultar especialment afectada per l’esclafit d’aquest dimecres a la tarda, la qual cosa va suposar la suspensió de tota l’activitat. Els equipaments esportius van quedar tancats, però també es va anul·lar l’activitat relacionada amb la Festa Major programada en aquest espai de la ciutat, com els concerts del camp de futbol, on l’escenari va quedar inutilitzable, i també l’activitat dels paradistes de la fira. L’accés a la zona esportiva va quedar dificultat per l’acumulació d’aigua als carrers i en algunes instal·lacions, i la caiguda d’arbrat va provocar afectacions a les línies elèctriques, deixant sense corrent elèctric algunes instal·lacions esportives municipals.

Les mesures de tancament de les instal·lacions esportives es mantenen aquest dijous mentre es resolen les afectacions i es fan les valoracions de possibles riscos per a la seguretat dels usuaris. A mesura que es resolguin les afectacions i es garanteixi la seguretat, es restabliran els usos amb normalitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local