Reciclatge

Castellví de la Marca reivindica l’aprofitament alimentari

Castellví diu 'Stop Malbaratament’ i es suma a la campanya de la Mancomunitat Penedès-Garraf per evitar que aliments encara útils, acabin a les escombraries

Castellví de la Marca reivindica l’aprofitament alimentari. Mancomunitat

Castellví de la Marca reivindica l’aprofitament alimentari. Mancomunitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

A partir de dilluns 12 de setembre es visitaran tots els establiments de restauració de Castellví de la Marca, per informar sobre quines actuacions poden fer per evitar malbaratar aliments a les cuines i promoure entre la seva clientela l’hàbit de demanar els àpats sobrants. Així mateix es penjaran banderoles i cartells sobre l’aprofitament en diverses ubicacions del municipi.

Dijous 15 de setembre, la cuinera Gemma Riera impartirà un taller de cuina “batch cooking” en que es donaran consells per evitar el malbaratament alimentari i es lliuraran, fins a exhaurir existències, bosses de reixeta reutilitzables per fomentar la compra a granel i prevenir la generació de residus. El taller es farà de 17 a 19 hores al Polivalent de La Múnia i no cal fer inscripció.

La campanya compta amb un videoclip musical, que es pot visionar a la plataforma youtube, on l'actriu Neus Ballvé interpreta un seguit d’accions per potenciar l'aprofitament alimentari i recorda alguns dels principals hàbits a tenir en compte per combatre el malbaratament i reduir l’impacte que té en el planeta, com ara planificar els àpats abans d’anar a comprar, consumir productes de temporada i de proximitat, organitzar la nevera, el congelador o el rebost per aprofitar millor els aliments i allargar la seva durada i conservació. Recordar que també és important ajustar les racions segons la gana que es té, i si sobra menjar en aquell àpat, aprofitar-lo per un altre moment o bé congelar-lo en porcions individuals.

Per ampliar informació sobre com evitar el malbaratament i conèixer diferents recursos per millorar l’aprofitament alimentari, es poden visitar les pàgines web stopmalbaratament.mancomunitat.cat  i www.somgentdeprofit.cat de l’Agència de Residus de Catalunya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local