Curs 2022/23

Vilafranca i Sant Sadurní d'Anoia estaran connectades amb la UAB amb un nou autobús

Les obres de millora que s'estan executant actualment a l'estació de tren de Vilafranca del Penedès haurien de permetre que els combois que arriben fins Martorell provinents de la UAB

Vilafranca i Sant Sadurní d'Anoia estaran connectades amb la UAB amb un nou autobús. Ramon Filella

Vilafranca i Sant Sadurní d'Anoia estaran connectades amb la UAB amb un nou autobús. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El proper dilluns es posarà en marxa un nou servei d'autobús que connectarà Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d'Anoia amb la Universitat Autònoma de Barcelona de forma directa. L'empresa Monbus Hispano Igualadina serà l'encarregada de gestionar la línia que ha de donar sortida a la històrica demanda de molts estudiants penedesencs que estudien a la UAB de Cerdanyola.

Des de Vilafranca del Penedès les sortides seran des de l'estació d'autobusos a les 6.50, les 7.20 i les 13.30 hores. A Sant Sadurní d'Anoia la parada estarà ubicada a la plaça del Pont Romà i des d'allà els busos sortiran a les 7.05, a les 7.35 i a les 13.45 hores. Les corresponents arribades a la Universitat Autònoma de Barcelona seran a les 7.50, les 8.20 i les 14.30 hores. Les tornades des de l'UAB cap el Penedès seran a les 14.35 i a les 19 hores.

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vilafranca, Aureli Ruiz, s'ha mostrat avui molt satisfet de poder anunciar la posada en marxa del servei. Ruiz ha recordat que “no ha estat un procés gens senzill. Les primeres reunions amb la Generalitat van ser el 2018 i, des d'aleshores, hem anat superant tota mena d'entrebancs i endarreriments per arribar a fer realitat una connexió molt demandada per la societat penedesenca”.

Les tarifes del nou servei encara no es coneixen, però des de l'Ajuntament de Vilafranca s'ha especificat que seran iguals o molt semblants a les del desplaçament fins a Barcelona. Aureli Ruiz també ha avançat que s'està treballant per implementar més millores en les connexions amb transport públic fins la Universitat Autònoma.

Aquestes millores se centrarien en les connexions ferroviàries. Les obres de millora que s'estan executant actualment a l'estació de tren de Vilafranca del Penedès haurien de permetre que els combois que arriben fins Martorell provinents de la UAB, allarguin el seu recorregut fins la ciutat i facin, després, el recorregut a la inversa. Es tractaria d'un pas endavant molt important per acostar el Penedès a la resta de la segona corona metropolitana.

Aureli Ruiz ha explicat, també, que des de Vilafranca s'està insistint a la Generalitat per a que hi hagi connexió ferroviària directa amb Tarragona sense l'actual necessitat de transbordament. La construcció d'una via morta a l'estació de Vilafranca, actuació que està ja en la seva recta final, hauria de permetre aquesta opció. La Generalitat s'ha mostrat oberta a la proposta, però, fins ara, encara no hi ha confirmació.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local