Mobilització institucional

El Garraf i el Baix Penedès es manifestaran diumenge per exigir la C-32 gratuïta per a l’anada i tornada en un dia

Agents polítics, econòmics i veïnals fan una crida a col·lapsar l’autopista: “Mereixem una mobilitat digna i segura”

El Garraf i el Baix Penedès es manifestaran diumenge per exigir la C-32 gratuïta per a l’anada i tornada en un dia. CC Garraf

El Garraf i el Baix Penedès es manifestaran diumenge per exigir la C-32 gratuïta per a l’anada i tornada en un dia. CC Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els municipis del Penedès Marítim convoquen a la ciutadania, el pròxim diumenge 5 de febrer a les 17 hores (entrada del pàrquing de Leroy Merlin de Vilanova i la Geltrú), per una marxa lenta per la C-32 amb la voluntat de reclamar la seva gratuïtat. La Comissió exigeix al govern de la Generalitat el 100% de la gratuïtat de la C-32 apostant una mobilitat “digna, segura i gratuïta”.

L’objectiu primordial és que el turisme i ciutadans que viuen i treballen a la comarca del Garraf i el Baix Penedès, comptin amb una mobilitat gratuïta a la C-32, tant a l’anada com a la tornada, durant 24 hores i els set dies a la setmana. Els conductors s’han de descarregar l’aplicació Awai o disposar del sistema de telepeatge.

L’alcalde de Cunit i portaveu de la Comissió Penedès Marítim, Jaume Casañas, ha afirmat que “fa 30 anys que estem pagant el peatge de la C-32 i no podem esperar al 2039 per trobar una solució i que sigui gratuït”. “Reclamem una mobilitat per la C-32 gratuïta per totes aquelles persones que entrin a la comarca del Garraf o del Baix Penedès, ja siguin visitants, visquin a la comarca o vinguin a treballar”.
La Generalitat de Catalunya aquest matí ha anunciat que a partir del 2 de març de 2023 es podrà entrar de manera gratuïta pel lateral de Cubelles i sortir per Segur de Calafell, Calafell i Vendrell. “Aquesta mesura no cobreix el 100%, ja que nosaltres volem la gratuïtat des del Vendrell a Castelldefels”, ha dit Casañas.

Els signants del pacte Penedès Marítim convoquen una marxa lenta per la C-32 per reclamar la seva gratuïtat i plantegen una reunió urgent al conseller de Territori per buscar una solució “de manera immediata”. “Si no tenim resposta per part del Departament de Territori, tornarem a convocar a la ciutadania i aquesta vegada a Barcelona, per anar a les portes del Parlament”.

La pujada del preu dels peatges l’any 2023 “ha constatat el greuge discriminatori cap al nostre territori, perquè altres territoris sí que gaudeixen de la gratuïtat, com per exemple, el Túnel del Cadi. No pot ser que no estiguem presents en les mateixes polítiques de mobilitat”. “Per tal de garantir la mobilitat al 100% gratuïta, la Generalitat haurà d’invertir entre 10 i 15 milions d’euros. Aquesta bonificació facilitarà la qualitat de vida de les persones i farà que el territori sigui competitiu”, ha manifestat Casañas.

Els municipis del Penedès Marítim volen que la base de la mobilitat del territori sigui a la C-32 per apostar per una circulació segura, ja que la C-31 “és una via molt transitada que posa en perill la vida de les persones”, ha valorat Casañas.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local