Peatges

Els nous descomptes als peatges de la C-32 i la C-16 s'aplicaran a partir del 2 de març

El tram entre Cubelles i el Vendrell de l'autopista serà gratuït pels recorreguts interns

Els nous descomptes als peatges de la C-32 i la C-16 s'aplicaran a partir del 2 de març. ACN

Els nous descomptes als peatges de la C-32 i la C-16 s'aplicaran a partir del 2 de març. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Departament de Territori implementarà a partir del 2 de març els nous descomptes a les autopistes C-32, al Baix Penedès i Garraf, i a la C-16, al seu pas pel Bages. A partir d'aquella data, l'autopista C-32 passarà a ser gratuïta en els recorreguts interns entre el Vendrell i Cubelles. D'altra banda, també s'augmentarà fins a un 50% el descompte per la mobilitat obligada entre Castelldefels i Sitges a la barrera del peatge de Vallcarca de Sitges, a la C-32. Pel que fa a la C-16, també començaran a aplicar-se l'augment de fins al 80% del descompte total del preu del peatge base a la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet i del 60% a la barrera lateral.

Dels descomptes a la C-32 a Cubelles se'n beneficiaran els vehicles que facin trajectes entre l'enllaç 2 (El Vendrell Oest) i l'enllaç 13 (Cubelles accés), i les barreres de Cubelles accés i Calafell accés. La gratuïtat s'aplicarà tots els dies de l'any a tot tipus de vehicles, ja siguin motos, turismes o camions de gran tonatge.

L'objectiu és convertir aquest tram de l'autopista en una ronda gratuïta per a desplaçar els vehicles que actualment circulen per la C-31, una via que travessa els municipis de Calafell, Segur de Calafell, Cunit i Cubelles i que registra una mitjana d'uns 22.000 vehicles diaris. L'autopista podria arribar a atraure 1 de cada 4 vehicles que actualment circulen per la C-31, és a dir, una xifra que rondaria els 5.000 vehicles.

Per a beneficiar-se de la gratuïtat, els conductors hauran de descarregar-se l'aplicació Awai, disponible per a IOS i Android, o bé hauran de disposar del sistema de telepeatge (sistema VIA T).

Descomptes a les barreres de Vallcarca i Sant Vicenç de Castellet

A partir del 2 de març, el Departament de Territori també augmentarà fins al 50 %  (actualment és del 40% ) el descompte per a la mobilitat obligada en el tram Castelldefels-Sitges, a la barrera de peatge de Vallcarca de Sitges de la C-32. És el descompte que beneficia els turismes, furgons i furgonetes que, de dilluns a divendres no festius, fan desplaçaments d'anada i tornada en un marge de 24 hores, des del mateix origen i destinació, i que estan inscrits al registre de mobilitat obligada.

Pel que fa a la C-16, començarà a aplicar-se l'augment de fins al 80% del descompte total del preu del peatge base a la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet, de dilluns a divendres no festius, en hora punta (de 7 a 10,30h i de 17 a 21h), amb pagament dinàmic i per a turismes, furgons i furgonetes. Actualment, aquesta bonificació és de fins al 70%.

També augmentarà fins al 60% del descompte total del preu del peatge base a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet, en els moviments cap a o des del sud, de dilluns a divendres no festius, en hora punta, amb pagament dinàmic i per a turismes, furgons i furgonetes. Actualment, aquesta bonificació és del 41%.

Segons explica el Departament de Territori, En aquest cas, són mesures que tenen com a objectiu afavorir els desplaçaments per mobilitat obligada, de proximitat i connectivitat del territori.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local