Escombraries

Vilanova ha reposat des de principis d'any 145 contenidors malmesos i cremats

El contracte de reforç, en procés d'adjudicació, preveu substituir part de les unitats soterrades per containers de càrrega lateral

Vilanova ha reposat des de principis d'any 145 contenidors malmesos i cremats. Ajuntament de Vilanova

Vilanova ha reposat des de principis d'any 145 contenidors malmesos i cremats. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha reposat des de principis d'any 145 contenidors d'escombraries. Aquestes unitats han permès substituir aquelles que estaven molt malmeses, ampliar la capacitat d'algunes fraccions en grups on es produïen desbordaments i fer reposició dels contenidors cremats.

La regidora d'Espai Públic, Blanca Albà, fa èmfasi especial en aquest darrer punt, els contenidors cremats. “Aquests dies de Carnaval, per exemple, s'han cremat un total de 9 contenidors, més un que es va cremar fa unes setmanes, són deu contenidors que hem de substituir des de principis d'any”. Aquesta reposició té un cost per la ciutat de gairebé 10.000 euros.

La renovació de contenidors ha estat possible gràcies a un contracte, per un import de 120.600 €, que ha permès comprar totes aquestes unitats noves.

La millora en la recollida d'escombraries continuarà amb la posada en marxa del servei de reforç, que està ara mateix en procés d'adjudicació. El nou contracte suposarà incrementar en 410 unitats el nombre de contenidors a la ciutat. En aquest cas seran de segon ús i costaran 208.579,80 €.

“En els propers 15 dies preveiem fer l'adjudicació d'un contracte de reforç de les escombraries es un contracte que es  molt ambiciós que creiem que donarà solució al problema de la recollida que tenim en aquests moments a la nostra ciutat” diu la regidora. Amb aquesta millora “també substituirem part dels contenidors soterrats per contenidors de càrrega lateral” avança Blanca Albà, “continuarem substituint contenidors malmesos, s'incrementarà la freqüència de la recollida d'envasos, paper i cartró, i reforçarem la recollida de voluminosos, a domicili amb cita prèvia i d'aquells abandonats a via pública”. A més també augmentarà la freqüència de viatges de trasllat de residus a la planta de transferència de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

La substitució dels contenidors soterrats per contenidors de càrrega lateral es farà en una trentena d'ubicacions, i s'hi destinaran uns 160 contenidors. Aquest canvi “es farà en aquells llocs on el camió de càrrega lateral pugui recollir els contenidors que s'ubicaran en el mateix lloc on estan els soterrats” explica la regidora d'Espai Públic. Es retiraran les bústies dels soterrats, es taparà el forat amb una planxa i a sobre es posarà el contenidor de càrrega lateral.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local