Bus interurbà

Un bus exprés connectarà Igualada, Vilafranca i Vilanova quan les obres de la C-15 estiguin acabades

Alquézar també ha avançat que al llarg del 2023 es completarà el desplegament de tots els serveis territorials de la vegueria

Un autobús exprés connectarà Igualada, Vilafranca i Vilanova quan les obres de la C-15 esitguin acabades. ACN

Un autobús exprés connectarà Igualada, Vilafranca i Vilanova quan les obres de la C-15 esitguin acabades. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El delegat del govern a la vegueria Penedès, David Alquézar, ha anunciat una millora en el transport públic del territori. Un nou autobús ràpid comunicarà Igualada, Vilafranca i Vilanova a través del traçat de la nova C-15 a partir de mitjans de 2024. El servei es posarà en marxa quan hagin acabat les obres d'ampliació de l'Eix Diagonal (C-15), una finalització que es preveu per a principis de l'any que ve si s'acaben complint les previsions del govern de la Generalitat.

Alquézar ha assenyalat que “el projecte del nou autobús està sobre la taula i, durant el 2024, esperem que es pugui convertir en una realitat”. El delegat ha posat aquesta millora de la mobilitat com exemple de treball que s'està duent a terme des de la vegueria en l'any i mig de funcionament de l'ens. “Volem ser un servei que doni resposta a les necessitats de la ciutadania i del món local”, ha afegit.

Per altra banda, Alquézar també ha recordat que un dels eixos bàsics de treball de la vegueria és el d'avançar en la reindustrialtzació del territori. Sobre aquest tema, ha sortit al pas del projecte de Logis Penedès i ha assenyalat que “necessitem reindustrialitzar el Baix Penedès, però no creant un gran centre logístic perquè no volem fer de la logística una aposta de la vegueria. Els terrenys que estaven destinats al que es coneixia com a Logis Penedès, seran un nucli de nova indústria vinculada, probablement, amb Idiada”.

Alquézar també ha avançat que al llarg del 2023 es completarà el desplegament de tots els serveis territorials de la vegueria. En concret, es posaran en marxa els serveis d'Interior, Indústria, Igualtat i Feminismes i Presidència que s'afegiran als vuit que ja estan en marxa. D'aquesta manera, es posarà punt i final a un procés que es va iniciar el 2021 i que convertirà l'ens en una “eina efectiva de treball pensant en la ciutadania i els municipis”.

David Alquézar ha manifestat igualment la seva satisfacció per la feina duta a terme durant el darrer any i per haver concretat importants projectes vinculats al món de la sanitat. Les inversions als hospitals d'Igualada (25 milions d'euros), el Vendrell (45 milions d'euros per la seva ampliació) i al Consorci Sanitari Penedès-Garraf (42 milions d'euros) en són alguns dels exemples. També ha assenyalat que “la creació de la regió sanitària pròpia és un altre pas endavant del que ens sentim especialment satisfets”.

Sobre qüestions de mobilitat, ha recordat que el compromísdel govern i de la vegueria és avançar en el diàleg amb el territori sobre les demandes vinculades a la C-32. Alquézar s'ha mostrat “sorprès” davant les protestes que hi hagut en les últimes setmanes, perquè “a les reunions de la taula de mobilitat, no hi ha el mateix nivell d'exigència”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local