Peatges

Cubelles i Cunit reclamen la gratuïtat del peatge de la C-32 en direcció a Barcelona

La Comissió Penedès Marítim vol garantir una mobilitat ràpida, segura i gratuïta per tot el territori i no només a una zona

Cubelles i Cunit reclamen la gratuïtat del peatge de la C-32 en direcció a Barcelona. Susana Nogueira

Cubelles i Cunit reclamen la gratuïtat del peatge de la C-32 en direcció a Barcelona. Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Membres del pacte Penedès Marítim reclamen al Govern de la Generalitat que el peatge de l’autopista C-32 del tram de Cubelles a Vilanova i Sitges sigui gratuït, per tal de garantir una mobilitat ràpida, segura i gratuïta, transformant la C-32 en la Ronda del Penedès Marítim.

Des del 2 de març de 2023 l’autopista C-32 des del lateral de Cubelles a les sortides per Segur de Calafell, Calafell i el Vendrell és gratuïta amb l’aplicació Awai o el sistema de telepeatge per a l’anada i tornada en un dia, però el tram de Cubelles a Vilanova i Sitges no s’ha alliberat. Això provoca segons l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, que “passin molts més cotxes pel mig del municipi i que la C-31 no sigui una carretera segura”, per aquesta raó l’alcaldessa afirma que “la gratuïtat del tram entre la sortida de Cubelles al Vendrell no ens soluciona res, continuen passant 25.000 cotxes diàriament i afecta tant a les persones que resideixen, treballen o que passen per aquí per qualsevol altre motiu”.

Al mes de novembre de 2022 la Comissió del pacte Penedès Marítim va demanar al conseller de Territori, Juli Fernández, durant la Taula de Mobilitat del Penedès, que els recorreguts per l’autopista C-32 entre Cubelles i el Vendrell fossin gratuïts al 100% amb l’objectiu principal de garantir una mobilitat ràpida, segura i gratuïta. “El conseller es va comprometre i estem al mes de març de 2023 i encara no tenim notícia del Departament de Territori. És una injustícia que la C-32 que hauria de ser la Ronda del Penedès Marítim, sigui només la Ronda del Baix Penedès i que el tram des de Cubelles a Vilanova i la Geltrú i Sitges estigui exclòs de la bonificació de gratuïtat”, ha manifestat l’alcalde de Cunit, Jaume Casañas.

L’alcalde ha dit que el territori no demana que s’alliberi el peatge, sinó unes polítiques de bonificació al 100% perquè es millori la circulació i que la C-32 sigui una Ronda del Penedès Marítim incloent a tots els municipis que la formen, ja que “no podem permetre que 25.000 cotxes passin diàriament pel mig dels pobles per temes de seguretat i de contaminació i perquè com a ciutadans ens mereixem una mobilitat ràpida, segura i gratuïta”.

La Comissió del pacte Penedès Marítim es nega a esperar a l’any 2039, quan acaba la concessió, per solucionar-ho. “Demanem que ens escoltin ara i no l’any 2039, som els únics de Catalunya que paguem per moure’ns amb seguretat perquè no ens donen una altra alternativa. Hem de tenir en compte que bonificacions útils per millorar mobilitat, retorn en qualitat de vida i seguretat, menor contaminació i competitivitat territorial per a les empreses, és una inversió pel futur del territori”, ha assegurat Casañas.

L’alcalde també ha afegit que el que s’està demanant és “el primer pas d’un projecte global. Per altra banda, estem treballant conjuntament Cubelles, Cunit i Calafell perquè la Generalitat ens cedeixi la C-31 en l’àmbit municipal per fer un projecte de travessia urbana per poder integrar-la del tot a la trama urbana”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local