Rodalies

Vilafranca estrena la reforma de l'estació de tren que soluciona gran part de les mancances de l'equipament

El president de Renfe, Raül Blanco, ha dit que ara 'l'equipament és més segur, més modern i més funcional que fa un any. Solucionem, a més, una demanda que s'arrossegava des de fa molts anys a la ciutat'

Vilafranca estrena la reforma de l'estació de tren que soluciona gran part de les mancances de l'equipament. Ramon Filella

Vilafranca estrena la reforma de l'estació de tren que soluciona gran part de les mancances de l'equipament. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La nova estació de Renfe de Vilafranca del Penedès ja és una realitat. Les obres de rehabilitació de l'equipament que s'han executat al llarg del darrer any han finalitzat, i els usuaris disposen d'un baixador més funcional i accessible. El nou president de Renfe, Raül Blanco i l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, han visitat aquest divendres l'estació per a conèixer de primera mà el nou disseny i la nova imatge de l'equipament.

La reforma ha tingut un cost de 2'7 milions d'euros i ha consistit en la transformació del vestíbul principal, la millora de l'accessibilitat i comoditat de les andanes, la potenciació de la il.luminació i el sistema d'informació, l'increment de la seguretat i l'optimització de la connectivitat entre les dues bandes del baixador (entre la plaça de l'Estació i el carrer del Comerç). Un dels aspectes que més s'ha valorat és el de la conservació de l'històric edifici de l'estació vilafranquina, que s'ha integrat en l'estructura del nou baixador sense necessitat de perdre cap dels seus elements patrimonials.

El president de Renfe, Raül Blanco, en la seva primera visita a Vilafranca des que va accedir al càrrec fa poques setmanes ha recordat que “el compromís de Renfe amb el territori és máxim i projectes com aquest ho exemplifica”. Ha afegit que “gràcies a la reforma que ara s'ha completat, l'equipament és més segur, més modern i més funcional que fa un any. Solucionem, a més, una demanda que s'arrossegava des de fa molts anys a la ciutat”.

Per la seva banda, l'alcalde Pere Regull, s'ha felicitat per “un projecte que era molt necessari i que soluciona una part important de les mancances que patia el recinte. Portem molts anys d'endarreriment en els que no hi ha hagut la inversió mínima, però no criticarem als responsables actuals, que ara sí que estan començant a fer la feina que toca”. L'alcalde ha assenyalat que “per fi tenim una estació més segura i funcional”.

Regull ha recordat que fa pocs dies es va acordar el conveni amb Adif per fer possible el cobriment de les vies al seu pas per la ciutat. Aquest gran projecte, que actualment està en fase de control administratiu a l'espera de ser rubricat i signat, inclou una altra actuació a la mateixa estació vilafranquina. Serà el cobriment amb vidre de l'espai que queda lliure entre les andanes i la zona de vestíbul. Per aquest motiu, ha assenyalat que “estrenem una primera fase certament important, però encara no podem donar per acabada la transformació total de l'estació”.

Mente, Mayte Castillo, directora de Rodalies Catalunya, ha parlat sobre el servei i ha recordat que les obres vinculades amb el corredor mediterrani continuaran afectant de manera puntual i sobretot els caps de setmana, el tram de l'R4 entre Castellbisbal i Martotell. Castillo ha assenyalat que “la nostra intenció és que els maldecaps per als usuaris siguins els menors possibles”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local