Rodalies

Agents polítics, econòmics i socials del Garraf critiquen la nova incidència ferroviària: “És una situació esperpèntica”

El pacte del Penedès Marítim demana a Capella una reunió per millorar les Rodalies

Agents polítics, econòmics i socials del Garraf critiquen la nova incidència ferroviària. ACN

Agents polítics, econòmics i socials del Garraf critiquen la nova incidència ferroviària. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els agents polítics, econòmics i socials del Garraf han tornat a reclamar aquest divendres més inversions al transport públic, després que a primera hora el servei de tren s’hagi alterat pel descarrilament d’un Talgo a Vilanova i la Geltrú. Des del pacte del Penedès Marítim, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf ha assegurat que el territori viu “una situació esperpèntica” en l’àmbit ferroviari “per la mala qualitat, pel volum d’incidències i pel greuge en comparació a altres zones”. Just aquest divendres el pacte ha celebrat la primera reunió després de les eleccions municipals. A la trobada han acordat demanar una reunió amb la consellera Ester Capella per exigir-li millores a Rodalies.

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, ha lamentat que la incidència d’aquest divendres a primera hora a Vilanova arribi un mes després d’un descarrilament similar a Sitges. “Creiem que és una situació especialment greu”, ha asseverat, tot lamentant que aquesta acumulació suposa “greuges importantíssims”. Gallardo ha aprofitat per criticar novament el sistema tarifari, i ha posat com a exemple la situació dels veïns de Sitges, que estan repartits en diferents zones tarifàries en funció del nucli on resideixen.

La incidència a Rodalies ha coincidit amb una reunió que ja tenia previst celebrar el pacte del Penedès Marítim, del qual en formen part els consells comarcals, ajuntaments, sindicats, empresaris i plataformes veïnals de l’eix Sitges-Vendrell. La plataforma reivindicativa ha assenyalat els problemes ferroviaris com a mostra de la “desesperació” que viu el litoral del gran Penedès en l’àmbit de la mobilitat.

El portaveu del Penedès Marítim, Jaume Casañas, ha dit que els problemes a Rodalies evidencien la manca d’un transport públic “competitiu”. Per això ha reclamat millores al servei ferroviari però també a la xarxa de bus interurbà, per tal que el Garraf i el Baix Penedès estiguin interconnectats amb busos exprés, “ja que ara és un territori on no existeix alternativa a Rodalies i, quan aquesta falla, la gent queda del tot penjada”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local