Participació ciutadana

El procés participatiu del Pla Local d’Habitatge aplega més de 130 persones a Cubelles

Amb la finalització del procés ciutadà, la redacció del Pla Local d’Habitatge entra en la seva fase final

El procés participatiu del Pla Local d’Habitatge aplega més de 130 persones a Cubelles. Ajuntament de Cubelles

El procés participatiu del Pla Local d’Habitatge aplega més de 130 persones a Cubelles. Ajuntament de Cubelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Més de 130 persones han pres part del procés participatiu del Pla Local d’Habitatge (PLH) de Cubelles, un procés que es va iniciar el passat 18 de gener i que ha finalitzat aquest dimarts. La participació ciutadana s’ha vehiculat en dues línies: la presencial, a través d’una jornada que va tenir lloc el dijous 1 de febrer i en què hi van participar una vintena de persones; i en línia, mitjançant una enquesta que es va tancar ahir, 6 de febrer, i que van respondre 115 persones.

La fase presencial va comptar també amb una jornada dirigida als tècnics municipals, representantants de les diferents àrees de l'Ajuntament, una trobada en què es van posar en comú les necessitats identificades pels professionals municipals i les propostes de millora, que també seran incorporades al PLH. 

L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha volgut agrair la seva dedicació a les persones participants “que han destinat part del seu temps a reflexionar sobre com podem millorar l’accés a l’habitatge i, per tant, la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Cubelles”. Fonoll ha destacat també la importància del Pla Local d’Habitatge, “un document que analitza la situació actual de l’habitatge a Cubelles així com les necessitats de la població, i que es convertirà en la base sobre la qual construirem les polítiques d’habitatge en els propers 6 anys”.

Amb la finalització del procés participatiu, que ha servit tant per recollir les problemàtiques detectades per part de la ciutadania com, també, les possibles solucions, s’inicia la fase d’anàlisi de totes les informacions recollides, que finalment seran incorporades al Pla Local d’Habitatge.

Alexandra Corvillo, regidora d’Habitatge de l’Ajuntament, ha recordat que “l’objectiu del Pla és dissenyar estratègies i un conjunt d’accions concretes dirigides a aconseguir més habitatge assequible per destinar a polítiques socials i facilitar l’accés a l’habitatge”.

Segons el calendari previst, el document final del PLH estaria disponible abans de l’estiu. Posteriorment, haurà de ser aprovat pel Ple municipal i, finalment, passar un període d’exposició pública i ser aprovat per la Generalitat de Catalunya.

La diagnosi inicial

Les principals conclusions de la fase de diagnosi de la situació de Cubelles (tant pel que fa al mercat i estat de l’habitatge com pel que fa a les dades demogràfiques i poblacionals) es poden consultar en el document inicial, que trobareu aquí.

Entre altres coses, la diagnosi destaca la problemàtica de l’estacionalitat derivada del fet que Cubelles sigui una vila turística. L’estacionalitat provoca una reducció del parc d’habitatge disponible per a tot l’any, ja que una part es destina al turisme.

L’anàlisi posa el focus, tanmateix, en el fet que Cubelles compta amb poca oferta d’habitatge de lloguer i un gran nombre de pisos buits, cosa que dona com a resultat que una part de la població té dificultats per accedir a l’habitatge.

Què és el Pla Local d’habitatge?

El Pla Local d’Habitatge (PLH) és el document tècnic que té per objecte definir la política local d’habitatge. Partint de l’anàlisi de la situació de l’habitatge en un àmbit territorial determinat i de les condicions de context (socioeconòmiques, urbanístiques, d’organització municipal, etc.), defineix els objectius i les estratègies i concreta les actuacions a desenvolupar des del govern local a curt i mitjà termini, amb l’objectiu d’afavorir el dret dels ciutadans a un habitatge digne i assequible.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local