Pla Territorial del Penedès

La Plataforma contra el polígon logístic de Sant Marçal Cal Vies i SOM Penedès exigeixen la retirada del projecte

El ple de Castellví de la Marca s'oposa fermament al projecte i presenta al·legacions

La Plataforma contra el polígon logístic de Sant Marçal Cal Vies i SOM Penedès exigeixen la retirada del projecte. Som Penedès

La Plataforma contra el polígon logístic de Sant Marçal Cal Vies i SOM Penedès exigeixen la retirada del projecte. Som Penedès

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Plataforma en contra del polígon logístic de Sant Marçal Cal Vies i SOM Penedès reiteren la seva rotunda negativa al projecte de polígon logístic i exigeixen la seva immediata retirada. Aquesta exigència es veu reforçada per la ferma oposició de l'Ajuntament de Castellví de la Marca, que ha aprovat una moció en contra del projecte, ha presentat al·legacions i ha sol·licitat la seva exclusió del mateix.

L'actuació de l'Ajuntament de Castellví de la Marca posa de manifest la inviabilitat del projecte, segons les dues entitats: "Entenem que si un ajuntament, dels tres que impulsaven el polígon logístic (PDU) de Sant Marçal Cal Vies, no vol aquest polígon logístic, s'hauria de retirar el projecte actual i en tot cas s'hauria de tramitar de nou tot el procediment administratiu. Creiem que és necessari esperar a l'aprovació definitiva del Pla Territorial del Penedès, per definir quin model de Penedès volem i on s'han d'ubicar les zones d'activitats econòmiques o polígons industrials i logístics. Des de la Plataforma i SOM Penedès creiem que primer cal optimitzar els espais industrials amb naus i parcel·les buides que tenim actualment ".

La Plataforma i SOM Penedès consideren indispensable esperar a l'aprovació definitiva del Pla Territorial del Penedès per definir el model de territori que es vol per a la comarca i determinar la ubicació adequada de les zones d'activitats econòmiques, polígons industrials i logístics. En aquest sentit, s'ha de prioritzar l'optimització dels espais industrials ja existents, amb naus i parcel·les buides, abans de plantejar la creació de nous sòls urbanitzables.

En el marc de la seva oposició al projecte, la Plataforma i SOM Penedès han recollit més de 300 al·legacions individuals i han presentat unes al·legacions pròpies més elaborades. A més, celebren la posició de l'Ajuntament de Castellví de la Marca i animen la resta d'actors implicats a sumar-se a la lluita per la defensa del territori i un model de desenvolupament sostenible per al Penedès.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local