Logística

La plataforma SOSPENEDÈS presenta al·legacions i una moció contra el polígon logístic de Sant Marçal - Cal Vies

La nova plataforma ciutadana rebutja el projecte del nou polígon logístic de 110 hectàrees i demana una moratòria fins que s’elabori el Pla Territorial Parcial del Penedès

La plataforma SOSPENEDÈS presenta al·legacions i una moció contra el polígon logístic de Sant Marçal - Cal Vies. SOSPENEDÈS

La plataforma SOSPENEDÈS presenta al·legacions i una moció contra el polígon logístic de Sant Marçal - Cal Vies. SOSPENEDÈS

La nova plataforma ciutadana SOSPENEDÈS, formada per diverses entitats del Penedès i persones a títol individual, ha presentat unes al·legacions per a que la ciutadania, les entitats i els partits polítics puguin rebutjar el projecte del nou polígon logístic de Sant Marçal - Cal Vies de 110 hectàrees i demanar una moratòria urbanística fins que no s’elabori el Pla Territorial Parcial de la Vegueria Penedès.

Les al·legacions també reclamen que la vegueria Penedès esdevingui una Regió Agroalimentària, que ofereixi productes de proximitat, de qualitat o ecològics, a les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona. Des de SOSPENEDÈS, també s’ha elaborat una moció, amb el mateix contingut que les al·legacions, per a que sigui aprovada pels ajuntaments i consells comarcals de Vegueria Penedès.

Aquest mes de juny, la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya, ha publicat l’avanç del Pla Director Urbanístic de l’activitat econòmica Sant Marçal-Cal Vies, una nou polígon logístic a la plana agrícola penedesenca, vinculat a la futura central intermodal de mercaderies del Logis Penedès. Segons la plataforma SOSPENEDÈS, "és del tot incoherent impulsar un pla parcial industrial i logístic de 110 hectàrees, al mig de la plana penedesenca agrícola d’un elevat valor paisatgístic i amb presència d’una vitivinicultura rica i activa, en un indret on els terrenys estan qualificats de “Valor productiu agronòmic” inclosos en la unitat de paisatge “UP3.Plana del Penedès”, que ve regulada al catàleg de paisatge de la regió metropolitana de Barcelona, aprovat definitivament el 11/12/2014".

La plataforma defensa que "hi ha un gran excedent de sòl industrial i residencial en tot el territori del Penedès que, donada la situació de canvi econòmic, cal valorar, amb criteris objectius més generals i aparcar els “detalls” de plans menors que, de posar-se en pràctica, dificultarien la possibilitat d’optar a un model d’ordenació territorial més sostenible, harmònic i coherent amb la realitat actual".

Les mocions que es debatran als plens del territori i les al·legacions que poden presentar entitats i particulars demanen a la conselleria de Territori la retirada del projecte del Pla Director Urbanístic de l’activitat econòmica Sant Marçal-Cal Vies; aplicar una moratòria a tot el territori de la vegueria Penedès, a tots els plans i projectes que puguin alterar les futures decisions derivades del debat de la ciutadania del territori sobre el Pla Territorial i treballar sobre els criteris d’un model territorial centrat en la gestió d’una Regió Agroalimentària del Penedès en el marc del Pla Territorial.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!