VNG

Jornada de portes obertes el dissabte per visitar el CAPI de Baix-a-mar

El nou Centre d’Atenció Primària Integral obrirà les portes el 21 de desembre

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El nou Centre d’Atenció Primària Integral (CAPI) de Baix-a-mar obrirà les seves portes el 21 de desembre. Aquest centre vol constituir-se en un centre on s’ofereixi un nou model de prestació de serveis de salut, sanitaris i socials, que tingui com a característica principal la seva proximitat, i integració, així com una orientació i actuació personal i comunitària.

La integració dels serveis sanitaris i socials ha de representar un pas endavant en la forma d’entendre els serveis d’Atenció Primària. Les actuacions amb visió comunitària han de ser un dels elements que defineixin la personalitat del CAPI de Baix-a-mar, entre elles la promoció de la vida autònoma i l’atenció a la dependència, i també la promoció de la participació dels veïns i veïnes del barri.

L’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, s’ha referit a la posada en funcionament del nou centre, del que ha destacat la millora que representarà no només pel barri de mar, sinó també per tota la ciutat. L’alcalde ha recordat que el CAPI donarà servei a divuit mil ciutadans i ciutadanes i ha afegit que “això suposarà que els altres centres puguin reduir el volum d’usuaris i, per tant, millorar la qualitat de l’atenció”.

A més, els professionals que hi treballaran són tots de nova contractació “per la qual cosa no es redueix el número de metges i personal sanitari dels altres dos centres d’assistència primària que hi ha a la ciutat”. Joan Ignasi Elena també s’ha pronunciat sobre el tipus de servei que es prestarà al CAPI i n’ha destacat el fet que la seva gestió sigui des de l’àmbit local i que no només es doni atenció primària, sinó també atenció socio - sanitària integral.

El CAPI de Baix-a-mar és un edifici de tres plantes de nova construcció, ubicat a la plaça dels Boleranys. Té una planta baixa amb una superfície construïda de 678 m2, on hi haurà les portes d’entrada del Centre de Dia per a gent gran i del Centre d’Atenció Primària. A més del vestíbul, on s’ubicarà la recepció, també s’hi trobarà la zona de treball administratiu, la sala i vestidors del centre de dia, l’àrea infantil, l’àrea d’atenció continuada, un box polivalent, que a primera hora s’utilitzarà per a les extraccions, i l’aula de docència.

A la planta primera, amb una superfície construïda de 519 m2, s’hi ubicaran els consultoris de medicina general, infermeria, i altres, així com les corresponents sales d’espera. Pel que fa a la planta de soterrani, de 678 m2, s’hi situarà el magatzem general, una sala polivalent, que s’utilitzarà per a la fisioteràpia dels usuaris del centre de dia, l’àrea jove, despatxos i sala de treball social, sala de reunions, biblioteca, sala d’estar del personal, despatxos de direcció, vestuaris i diversos serveis generals.

El CAPI de Baix-a-mar, oferirà els serveis de salut, sanitaris i socials de nivell primari. Aquest conjunt de serveis serviran per detectar, recepcionar i analitzar les demandes relatives a les necessitats de salut, sanitàries i socials, de l’àrea territorial corresponent. Les activitats en matèria de prevenció, promoció de la salut i atenció familiar seran altres dels serveis que es prestaran des del nou CAPI, així com totes aquelles iniciatives pensades per detectar i prevenir situacions de risc social, protecció de la salut, i serveis específics relatius a la dona, la infància, l’adolescència, els adults, la tercera edat, els grups de risc i els malalts crònics.

Els aspectes sanitaris i socials relacionats amb les dependències també seran objecte d’atenció des del personal del nou CAPI, amb intervencions de suport i seguiment, activitats de prevenció i promoció de l’autonomia personal, d’atenció a persones dependents, entre d’altres. El CAPI de Baix-a-mar s’estructura en quatre àrees d’atenció, cadascuna de les quals tindrà una oferta de serveis tant en un nivell d’atenció individual com en un nivell d’atenció de grup i/o comunitari. Les àrees seran: Infantil, Jove, General i de Gent Gran.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local