Atenció primària

AISSA aprova sol·licitar a Salut la resolució del contracte de la gestió amb el CAPI Baix a mar

El Departament de Salut anunciarà el nou proveïdor sanitari que s'encarregarà de la gestió, d'entre els diferents ens públics que operen al territori

AISSA aprova sol·licitar a Salut la resolució del contracte de la gestió amb el CAPI Baix a mar. Ajuntament de Vilanova

AISSA aprova sol·licitar a Salut la resolució del contracte de la gestió amb el CAPI Baix a mar. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell Rector de l'Organisme Autònom Municipal d'AISSA ha aprovat aquest dimecres la sol·licitud al Servei Català de la Salut de resolució del contracte amb el CAPI Baix a mar, fins ara gestionat per l'ens municipal.

Aquest desistiment ha de permetre una millora de la gestió de l'equipament, i de la seva eficiència, sense haver de renunciar al seu actual model, que té com a principals característiques la integració amb els serveis socials municipals, una visió comunitària de la salut i del treball amb les entitats del barri, un model d'autoorganització del servei, i un paper important de les infermeres en l'atenció de determinades situacions de salut de les persones. El regidor d'Acció Social, Dependència, Inclusió Residencial i Salut, Oriol Huguet, ha explicat que "en totes les trobades i reunions amb els representants del departament s'ha demanat que el nou gestor garanteixi i aposti per mantenir l'actual model de treball del CAPI."

En els pròxims dies serà el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya qui anunciï qui serà el nou proveïdor sanitari, que s'encarregarà de la gestió del centre a partir de l'1 de gener de l'any vinent, escollit d'entre els diferents organismes públics que operen actualment al territori.

Durant la sessió de dimecres també es va debatre la proposta que, tal com es va acordar en el ple del mes de juliol, ha de permetre crear la Comissió d'Estudi per a conèixer l'estat de l'Organisme Autònom Municipal AISSA econòmicament i organitzativament. En el consell rector es van escoltar les esmenes aportades pels diferents partits per tal de valorar incorporar-les en la proposta definitiva que s'haurà d'aprovar per ple. Aquesta comissió haurà de conèixer de forma precisa la situació de l'Organisme, i n'haurà de redactar un informe que caldrà aprovar-se en sessió plenària.

El mes de juny l'equip de govern va presentar una proposta per plantejar canviar el model de gestió dels serveis que presta l'Organisme Autònom Municipal AISSA, davant la situació econòmica deficitària que arrossega i que impossibilita la seva viabilitat a mitjà termini, si es manté l'actual model de tots els serveis que presta. La proposta, que anava acompanyada d'un seguit de mesures i accions per facilitar el canvi de gestió, va ser debatuda en el ple del mes de juliol, on finalment es va acordar la creació de la Comissió d'Estudi, qui finalment haurà de valorar la situació i aportar les seves conclusions, que serviran per determinar el funcionament dels serveis que presta AISSA en els pròxims anys.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local