SITGES

Cadena humana en defensa de la pesca artesanal a Sitges

L'acte s'emmarca dins de la festa marinera de la Mare de Déu del Carme

Redacció 12-07-2012 14:29 Lectures 1062

Arxivat a:

Imatge d'arxiu del la festa sitgetana

Imatge d'arxiu del la festa sitgetana

Dècades de pesca intensiva en Europa han conduït al dràstic declivi de les poblacions de peixos que abans eren abundants. En l'actualitat, el 88% de les poblacions de peixos avaluades en aigües europees estan sobreexplotades, el que posa en perill el futur dels mars i la nostra pròpia seguretat alimentària. 

La reforma de la Política Pesquera Comunitària (PPC), que està tenint lloc actualment, ofereix una excel·lent oportunitat per fer que la pesca Europea siguin econòmica, social i ambientalment sostenible. Per aquest motiu Ecologistes en Acció i la coalició OCEAN2012 -formada per més de 170 entitats per tot Europa, ONGs, pescadors artesanals, cuiners, submarinistes i altres actors marins-, està treballant perquè la PPC aturi la sobrepesca, acabi amb les pràctiques pesqueres destructives i garanteixi un ús just i equitatiu dels recursos pesquers. 

Durant aquest estiu les organitzacions que formem OCEAN2012, realitzaran per tot Europa diferents activitats per reivindicar que s’aturi la sobrepesca o la pesca s’acabarà. A Catalunya ham escollit Sitges com a bon exemple de pescadors que practiquen una pesca artesanal i de baix impacte ambiental.


Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No