Conflicte laboral al servei de neteja

L'Ajuntament atura de moment els acomiadaments a Valoriza

El govern de Vilanova demana que comitès i empresa s'asseguin a negociar

La rebaixa de la plica ha de passar necessàriament per una rebaixa salarial, que sindicats i empresa haurien de negociar sinó volen que l'empresa decideixi unilateralment acomiadar treballadors

Redacció Vilanova i la Geltrú 05-05-2013 11:17 Lectures 1019

"L'objectiu de l'equip de govern és salvar tots els llocs de treball, malgrat els treballadors s'hagin de rebaixar el sou durant dos anys. Per això l'Alcaldessa ha aturat de moment els 7 acomiadaments que proposava l'empresa". Així ho explicava la regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria García, després que la direcció de l'empresa, vist que no s'arribava a cap acord amb els comitès d'empresa de la neteja viària i de la recollida de la brossa, presentés la carta d'acomiadament a 7 treballadors.

Antecedents

Les negociacions a Valoriza Servicios Mediambientales SA, concessionària del servei de neteja i recollida al municipi de Vilanova i la Geltrú, van començar a requeriment de l'Ajuntament perquè aquest any 2013 presentés una proposta de modificació dels serveis del contracte per adaptar-ho al pressupost municipal. Per tal de fer front a la partida pressupostària corresponent a l'exercici del 2013, la modificació del preu del contracte implica una reducció del 10% sobre l'import del contracte establert el 2012, amb una afectació temporal de 2 anys.

D'aquest 10% que caldrà ajustar cadascun dels dos anys, la meitat es podria compensar des de l'Ajuntament allargant la concessió o estalviant despeses. Per això ara cal que empresa i sindicats negociïn com podran rebaixar la quantitat restant.

L'opció que prendria l'empresa de forma unilateral sinó hi ha negociació són els acomiadaments. L'equip de govern ha manifestat reiteradament la voluntat de mantenir tots els llocs de treball, i per això ha mediat entre empresa i treballadors, però expressa el desig i la necessitat que les dues parts s'asseguin a negociar.

Segons Glòria García, "l'única solució passa per una rebaixa salarial, temporal, de dos anys, que implicaria que els treballadors perdessin una paga i mitja de les 15 que tenen anualment. Un esforç de solidaritat que se'ls demana, quan la resta de treballadors municipals ja han vist retallar el seu sou diverses vegades, i com també han patit els treballadors d'altres empreses que treballen per l'Ajuntament (jardineria, neteja d'edificis municipals,...)".

Valoriza té més d'un centenar de treballadors entre els de la neteja viària i els de la recollida de la brossa. Uns treballadors que ara mateix no descarten començar una vaga dilluns 13 de maig si no s'ha arribat a cap acord. 


Energies renovables

El futur verd del Penedès

Jaume Casañas

Les notícies sobre les propostes d'implantació de les energies renovables es multipliquen a diari. A la Vegueria del Penedès portem un mes on aquestes notícies preocupen a l'opinió pública

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No