Espai natural

14.000 euros per millorar al platja Llarga de Vilanova

La Generalitat atorga una subvenció per reparar les tanques protectores i senyalitzar l'espai de manera adequada

El passat mes de febrer el govern vilanoví va presentar una sol·licitud d'ajut a la Generalitat de Catalunya per al finançament d'actuacions a l'espai natural Platja Llarga. Aquesta setmana la Generalitat ha concedit l'ajut, de 14.100 euros, emmarcat dins una línia d'ajuts per al finançament d'actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya. Cal recordar que la Platja Llarga ha estat incorporada per la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat com a "Espai natural de l'Inventari de zones humides de Catalunya".

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú aportarà els 4.800 euros restants per tal de poder dur a terme diverses actuacions necessàries, com la reposició de 64m de tanca metàl·lica perimetral (que van desaparèixer l'octubre de 2012), la reparació i reforç de la tanca de fusta a la zona d'entrada al recinte, la recol·locació del tancament amb estaques de fusta i corda que protegeixen la zona de dunes, i diversos treballs de nova senyalització (com la prohibició de pas a l'interior del recinte tancat), a banda de reposar i substituir rètols degradats, com els informatius d'espai natural i d'hàbitats protegits.

L'ajut el tramita la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Per obtenir-lo, la Regidoria de Medi Ambient va presentar un projecte d'actuacions on es constata com la Platja Llarga ha anat adquirint, en els darrers anys, la consideració social d'espai natural costaner i zona humida a protegir.

Aquestes actuacions s'emmarquen en el pla de manteniment i protecció de la Platja Llarga, que inclou les tasques de vigilància que fan els dos vigilants ambientals, a banda de la neteja i manteniment puntual de les persones que fan treballs en benefici de la comunitat a la ciutat. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!