Comissió de Territori

El Parlament aprova una resolució per protegir la platja Llarga de Vilanova

La resolució, que ha estat aprovada per unanimitat, insta l'Incasòl a prorrogar el conveni que va signar amb l'empresa Subirats Berenguer Immobiliària (propietària dels terrenys) i a executar-lo el més aviat possible

Redacció Vilanova i la Geltrú 26-10-2016 11:58 Lectures 2395

El grup parlamentari de la CUP–Crida constituent ha presentat avui dimecres 26 d’octubre una proposta de resolució per a la protecció de la Platja Llarga de Vilanova i la Geltrú a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya. La resolució, que ha estat aprovada per unanimitat, insta l'Incasòl a prorrogar el conveni que va signar amb l'empresa Subirats Berenguer Immobiliària (propietària dels terrenys) i a executar-lo el més aviat possible, en qualsevol cas abans no finalitzi la pròrroga que es pacti.

Tots els grups que han intervingut a la comissió han reconegut el valor de la Platja Llarga i la conveniència de la seva protecció, així com la transcendència que té l'assumpte a nivell català. De moment la Platja Llarga encara està qualificada com a sòl urbà, i fins que aquest conveni no s'executi no es pot requalificar.

El conveni forma part d'un acord a tres bandes signat el 2006 entre l'Ajuntament de Vilanova, l'Incasòl i Subirats Berenguer, mitjançant el qual l'Incasòl es va comprometre a adquirir la propietat dels terrenys de la Platja Llarga per poder protegir l'espai, i l'Ajuntament es va comprometre a compensar l'Incasòl amb terrenys a l'Eixample Nord.

Aquest acord va ser fruit de la pressió ciutadana per protegir l'entorn de la Platja Llarga, un espai natural de gran valor atès que és de les poques platges que queden sense urbanitzar al litoral barceloní.

A data d'avui, i després d'haver prorrogat el conveni en dues ocasions, l'Incasòl ha adquirit un 57% dels terrenys mitjançant permutes per propietats que té en diversos municipis.

En aquesta situació, i tenint en compte que el termini actual del conveni és el 31 de desembre d'enguany, l'u de gener Subirats Berenguer podria reiniciar la construcció de la Platja Llarga si no es pacta una nova pròrroga.

Per aquesta raó, la CUP va presentar en seu parlamentària aquesta proposta de resolució. Si la resolució es compleix, el futur de la Platja Llarga dependria únicament de dos organismes públics: l'Incasòl i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, i desapareixeria l'amenaça que aquest espai natural es pogués urbanitzar.

El Parlament aprova una resolució per protegir la platja Llarga de Vilanova El Parlament aprova una resolució per protegir la platja Llarga de Vilanova
Infraestructures

Nou any, el peatge de sempre

Sixte Moral

Que farà per pal·liar el suposat -crec que real- greuge el nou delegat el govern al territori. S'ho mirarà des del barrera o es posicionarà

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No