Inversions a la C-32

L'autopista del Garraf tindrà una nova entrada al polígon de Mas Alba de Sitges

Satisfacció del govern sitgetà per aconseguir 'una connexió directa entre la C-32 i aquest espai industrial i comercial sitgetà'

Ajuntament de Sitges. Miquel Forns i Elena Redondo

Ajuntament de Sitges. Miquel Forns i Elena Redondo

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns ha comparegut per valorar la decisió del govern de la Generalitat sobre els nous preus dels peatges de la C-32 que entraran en vigor a partir de l’1 de gener de 2014.  A més de la rebaixa que, en el cas de Sitges Forns ha posat de relleu la importància de la inversió anunciada la Generalitat per a la sortida de Sitges Centre. Aquesta actuació ha de permetre segons l’Alcalde de Sitges “revitalitzar econòmicament el municipi. Aquesta era una reivindicació història des de finals del 90 i, finalment es podrà dur a terme. El polígon de Les Pruellas - Mas Alba és l’únic que té el municipi i, des de la seva creació s’ha vist greument perjudicat per no comptar amb un bon accés”. Aquests treballs tindran un cost de 5,5 milions d’euros i s’executaran en 15 mesos a partir de l’aprovació del projecte. Amb aquesta entrada cap el polígon de les Pruelles-Mas Alba s’acompleix una de les voluntats reiterades per l’Ajuntament de Sitges: una connexió directa entre la important via de comunicació de la C-32 i aquest espai industrial i comercial sitgetà.

L’alcalde de Sitges, acompanyat de la regidora d’urbanisme i territori, Elena Redondo ha explicat que els alcaldes de la comarca afectats pel pas de la C-32 han estat en contacte amb la Conselleria, fet que els ha permès conèixer alguns detalls de com avançaven les negociacions entre la Generalitat i la concessionària ABERTIS. Per Miquel Forns “tot i que sempre es pot pensar en millorar el preu del peatge, l’acord anunciat avui és bo per Sitges i pel nostre desenvolupament econòmic, ara cal agrair a la societat civil i també als anteriors ajuntaments que, des de l’any 1992 no han cessat mai en les seves reclamacions per aconseguir millors condicions per als usuaris de Sitges i la comarca”.

Després de l’acord entre la Generalitat i ABERTIS, que no suposarà l’allargament de la concessió de l’autopista, la barrera de Vallcarca tindrà una rebaixa del 30% sobre el preu actual, entre dilluns i divendres. Això suposa que el preu del peatge passarà dels 6,42 actuals als 4,49 a partir de l’1 de gener de 2014. A més, aquesta nova tarifa es pot veure encara més reduïda (fins a un màxim del 50%, que serien 3,14 euros) amb els criteris actuals de freqüència de pas, vehicle sostenible i amb alta ocupació. Els usuaris que desitgin obtenir aquests nous preus hauran d’obtenir un Teletac especial, sense cost, però sí amb quota de manteniment anual.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!