Peatges

El Garraf reclama la gratuïtat de l'autopista entre Sitges i El Vendrell i millores a les Costes

El Consell Comarcal de Garraf, la Plataforma No Vull Pagar C32, UGT i Comissions Obreres demanen solucions a la C32

CC Garraf. El Consell Comarcal de Garraf, la Plataforma No Vull Pagar C32, UGT i Comissions Obreres demanen solucions a la C32

CC Garraf. El Consell Comarcal de Garraf, la Plataforma No Vull Pagar C32, UGT i Comissions Obreres demanen solucions a la C32

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Consell Comarcal de Garraf, la Plataforma No Vull Pagar C32, la Unió General de Treballadors i Comissions Obreres demanen solucions a la autopista C32. Ahir es va presentar a la premsa un manifest conjunt per reclamar la reducció del preu del peatge dels Túnels de Vallcarca, la gratuïtat en el tram de Sitges i El Vendrell, l’obertura de barreres de la C32 en cas d’esdeveniments i millores en la seguretat de la carretera C31.

Iolanda Sánchez, vicepresidenta del Consell Comarcal i  consellera comarcal d’ordenació territorial i habitatge va explicar que “aquesta és una queixa constant de la comarca del Garraf per una mobilitat injusta, que penalitza els ciutadans i ciutadanes, ja que té mancances per garantir que la ciutadania pugui anar a treballar, viure i realitzar els seus projectes de vida d’una forma normalitzada”.

La consellera va recordar que durant aquest mandat, des del Consell Comarcal es va engegar la campanya per un peatge just, que va aconseguir més de 5.000 signatures per reclamar la reducció del preu dels peatges i la revisió de les rodalies i va afirmar que “s’ha produït una reducció que trobem insuficient i que no ha solucionat la problemàtica que tenim a la nostra comarca”. També va afegir que “només la mobilització ciutadana pot garantir que el Govern de la Generalitat es replantegi seriosament i amb rigor, aturar aquest model de mobilitat injusta, més quan sabem que estem situats a la cua de les comarques amb més atur, conjuntament amb el Baix Penedès.”

A través del manifest que es va fer públic ahir, es reclama la reducció clara del preu del peatge dels Túnels de Vallcarca i que sigui vàlida per tots els dies de la setmana, “ja que només amb un preu raonable s’aconseguirà un augment d’usuaris de la C32, que alhora suposarà un menor risc d’ accidents a la C31 pel seu tram de les Costes del Garraf”.

Mitjançant el document també es demana l’execució immediata per part del Govern de la Generalitat de dues propostes de resolució aprovades per unanimitat en la Comissió de Territori i Sostenibilitat el 18 de juny de 2014. Una d’elles relativa a la seguretat, la informació i els protocols d’actuació en cas d’accident a la C31, en el seu tram de les Costes del Garraf i l’obertura de barreres de peatge en esdeveniments esportius o lúdics. L’altra proposta està relacionada amb l’estudi de la gratuïtat de la C32 pel seu tram entre Sitges i El Vendrell, per tal que aquesta via esdevingui com la ronda interurbana gratuïta del Penedès Marítim.

En aquest sentit, Guillem Eroles, representant de la Plataforma No Vull Pagar C32 va ressaltar que “hi ha recollides més de 20.000 signatures entre les diverses campanyes ciutadanes, que demostren que hi ha una problemàtica, que es busca una solució per part de les administracions. També va afirmar que “hem d’exigir allò que ja s’ha aprovat al Parlament de Catalunya, hi ha dues propostes de resolució a la Comissió de Territori i Sostenibilitat, presentades pel grup d’ERC i aprovades per unanimitat, i el Govern no fa res”.

Per la seva part, Albert Rodríguez, representant de Comissions Obreres va comentar que “ens afegim a aquesta demanda per tal que aquesta comarca pugui sumar-se a aquesta sortida de la crisi, que pugui dinamitzar-se, que les empreses vinguin i que es creïn de noves, que la gent no tingui un cost afegit a la seva activitat normal”.

Francesc Rica, representant de la Unió General de Treballadors va dir que “la Generalitat de Catalunya hauria de prendre’s d’una forma seriosa la cohesió del territori i no gravar-lo tant des del punt de vista de peatges com d’integració tarifaria”. Va comentar també que “aquesta reivindicació és cada vegada més necessària, ja que els territoris que estem a la segona o quarta corona tarifaria tenim un prejudici molt gran i més tenint en compte que l’economia difícilment es rellançarà en el Garraf i Baix Penedès”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local