Rebaixa als peatges

Peatge gratuït per a les línies regulars d'autobusos

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest matí al Parlament “la gratuïtat absoluta” de totes les línies regulars de transport públic col·lectiu que passen diàriament per les autopistes C-32 i C-33, perquè no paguin cap tipus de peatge. Aquesta mesura entraria en funcionament a partir del gener, igual que la resta d’actuacions del pla d’homogeneïtzació a les vies de peatge de la xarxa de la Generalitat que ara s’està desplegant.

En resposta a una pregunta parlamentària del grup de Convergència i Unió, el conseller ha exposat la revisió que està fent actualment el departament del mapa de peatges de Catalunya i que persegueix l’objectiu d’homogeneïtzar el model de les vies d’alta capacitat i impulsar el transport públic.

El nou model, ha explicat el conseller, està basat en millorar l’equitat territorial, amb importants descomptes en  les barreres de la C-32 Maresme i Garraf (de prop del 30% en ambdós casos), millores en aquesta mateixa C-32 i també en la C-33 al Vallès Oriental (amb una inversió de 100 milions d’euros) i, sobretot, en què els beneficis que genera la mobilitat en vehicle privat reverteixin  en les polítiques de transport públic. En aquest sentit, el conseller Vila ha xifrat amb entre 1 i 3 els milions d’euros la inversió que es farà cada any, a través d’un cànon directe de les concessionàries, en el manteniment i la millora del sistema de transport públic.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local